Steve Irwin vertrekt naar Broome voor het begin van Operatie Kimberley Miinimbi

23 juli 2012

Steve Irwin vertrekt naar Broome voor het begin van Operatie Kimberley Miinimbi

Rodney Augustine presents symbols of cultural significance to Captain Malcom Holland during the Smoking Ceremony. Photo: Tim WattersRodney Augustine overhandigt kapitein Malcolm Holland symbolen van culturele betekenis tijdens de Rook Ceremonie.
Foto: Tim Watters

Op zondag 22 juli vertrok de MY Steve Irwin onder leiding van kapitein Malcolm Holland vanuit Seaworks Williamstown, Melbourne, Australië, richting Broome, in een laatste poging de grootste kraamkamer voor bultruggen ter wereld te redden.

De Steve Irwin ontving een zeer ontroerend afscheid, met een Rook Ceremonie van Rodney Augustine, een Nyul Nyul en Jabir Jabir, wiens land en zee in gevaar zijn door het door Woodside voorgestelde gaswinningproject.

De ceremonie was bedoeld om het schip en haar bemanning een veilige reis naar de Walmadan (de inheemse naam voor James Price Point) te geven. Rodney gaf kapitein Holland ook een aantal geschenken voor de reis naar Walmadan. Een van deze geschenken was een schelp, die symbool staat voor Rodney’s kracht en die hij van zijn oudsten had gekregen. Ook schonk Rodney containers met as, van alle ceremonies die hij gehouden heeft tijdens voorlichtingen over de Walmadan aan mensen in Melbourne en as van het heilig vuur van de tentambassade in Canberra. De bemanning van de Steve Irwin was zeer geraakt door de ervaring, terwijl Rodney het belang van Operatie Kimberley Miinimbi nader toelichtte.

Bob Brown, campagneleider van Operatie Miinimbi, verklaarde: “De reactie van het publiek op onze aankondiging, dat het Sea Shepherd schip de Steve Irwin naar de walviskraamkamer in Kimberley gaat, is hartverwarmend. De Australische bevolking staat geheel achter onze poging de kraamkamer van de bultruggen te beschermen tegen de dreiging van Woodside‘s voorgestelde gasfabriek bij James Price Point. We hebben alle federale ministers uitgenodigd mee te gaan, om de walvissen in hun natuurlijke pracht te zien.”

Beck Straussner, scheepsmanager op de Steve Irwin, verklaarde: “Ik heb, met een vergunning voor onderzoek naar bedreigde diersoorten, jarenlang onderzoek gedaan naar bultruggen en ik heb duizenden uren onderzoek gedaan in een kraamkamer. Uit wetenschappelijk oogpunt is het eenvoudig te zien wat een verwoestend effect het voorgestelde gaswinningproject zal hebben. In samenwerking met Bob Brown zullen we de feiten duidelijk maken en ervoor zorgen dat mensen een weloverwogen besluit kunnen nemen. Onze supporters willen dat hun kinderen walvissen niet alleen in boeken, maar ook hier in de Australische wateren kunnen zien. Er is nog maar een handjevol kraamkamers over op de planeet. James Price Point is een zeldzaam, uniek gebied, dat beschermd moet worden."

Rodney Augustine with the Sea Shepherd crew. Photo: Tim WattersRodney Augustine met de Sea Shepherd bemanning.
Foto: Tim Watters

Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië, verklaarde: “De bultrugkraamkamer in de Kimberley is van wereldwijd belang en zorg. Als onze federale ministers dit gaswinningproject toestaan, zou het nogal hypocriet zijn als de Australische regering de Japanse walvisvaarders veroordeelt. Het is eenvoudig een feit, dat als de federale overheid groen licht geeft voor dit gaswinningproject, er walvissen zullen sterven in ’s werelds grootste bultrugkraamkamer. Zelfs de West-Australische Milieubeschermingautoriteit heeft verklaard, dat botsingen met schepen mogelijk een negatief effect op de walvissen hebben.”

Iedereen die van walvissen houdt zou snel naar James Price Point moeten gaan. Want als het gaswinningproject doorgaat, zal het de laatste kans zijn voor Australiërs en de rest van de wereld om de grootste kraamkamer van bultruggen te zien, voordat Woodside er een lelijke, grote gaswinningfabriek middenin zet.

De Steve Irwin zal op zaterdag 4 augustus in Broome aankomen, waar een aantal bekendgemaakte reizen gemaakt zal worden naar James Price Point, als een wake om de aandacht te vestigen op het vruchtbare kalveren dat in het gebied van het voorgestelde project plaatsvindt.

Schrijf alstublieft naar de geachte MP Tony Burke, federaal minister van Milieu, om hem te laten weten dat u tegen het gaswinningproject bij James Price Point bent.

The Honorable Tony Burke MP
Minister for Sustainability, Environment, Water, Population and Communities
PO Box 6022
House of Representatives, Parliament House
Canberra ACT 2600
Tony.Burke.MP@aph.gov.au

 

news_120723_1_1_OPKM_Day_1_Smoking_Ceremony_02 news_120723_1_2_OPKM_Day_1_Smoking_Ceremony_03

Rodney Augustine, Nyul Nyul en Jabir Jabir man, voert een Rook Ceremonie uit voor de Sea Shepherd bemanning.
Foto: Tim Watters

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: