Sea Shepherd roept supporters op voor Australische bultruggen te protesteren tegen gasproject

12 juli 2012

Sea Shepherd roept supporters op voor Australische bultruggen te protesteren tegen gasproject

Humpback Whales near James Price Point. Photo: Annabelle SandesBultrugwalvissen in de buurt van James Price Point. Foto: Annabelle Sandes

De West-Australische (WA) regering, onder leiding van WA premier Colin Barnett, zet door met de gasfabrieken bij James Price Point, ten noorden van Broome, op een van de meest ongerepte kustlijnen ter wereld.

Woodside is reeds begonnen met boringen in het rif. Om het voor de grote schepen mogelijk te maken straks binnen te varen, zal er nog veel verder worden geboord en gebaggerd, tot 6 kilometer de zee in. Daarbij wordt ook nog een kilometerslange steiger gebouwd.

Dit gebied is de grootste bultrugbroedplaats ter wereld. Ook blauwe vinvissen reizen hierlangs, om verder noordwaarts hun jongen te baren. De bouw van de gasfabrieken en haven betekent geluidsoverlast, vernietiging van leefgebied en ook botsingen tussen boten en walvissen. Als de gasfabrieken hun gang gaan, opent dit deuren naar de industrialisatie van andere delen van de regio en dit kan leiden tot kool- en uraniumtransporten vanuit de Kimberley wildernis.

Dolfijnonderzoeker dr. Simon Allen wijst op de bevestiging van een dwergdolfijn, niet eerder gedocumenteerd in de wateren bij een controversieel gasdistrict. Volgens hem laat dit zien, dat de milieueffectrapportage van de regering onder de maat is. Een opinieonderzoek van de parlementsleden heeft bovendien aangetoond, dat 79 procent van de inwoners van Broome tegen het gaswinningproject is.

De Joint Venture partners die betrokken zijn bij dit project - BHP, BP, Chevron, Shell, Mitsubishi en Mitsui - worden aangevoerd door Woodside. Industrieanalisten denken echter, dat de samenwerkende partners de voorkeur geven aan een andere plek voor de verwerking van het gas. Het is Barnett, die aandringt op deze locatie. Wij moeten deze gasfabrieken van 45 miljard dollar stoppen, voordat de definitieve investeringsbeslissing in juni 2013 valt, want er zijn alternatieven!

Humpback Whale mother and calf off James Price Point  -  photo: Annabelle Sandes/Kimberley MediaBultrugwalvis moeder en kalf bij James Price Point –
foto: Annabelle Sandes / Kimberley Media

Als de ministers van de Australische federale overheid geen bescherming kunnen bieden aan de walvissen in het Australische Antarctische walvisreservaat, dan kunnen ze hen op z’n minst beschermen voor onze kust, waar ze worden geboren. Ze kunnen dit doen door het Australische publiek een duidelijke boodschap te sturen, met de mededeling dat ze dit niet ondersteunen.

Het heeft de West-Australische populatie bultrugwalvissen meer dan drie decennia gekost om weer in aantal te groeien. Door de barbaarse slachting van de walvisjacht balanceerde ze op de rand van uitsterven. Het laatste dat onze Aussie bultrugwalvissen nu nodig hebben, zijn gasfabrieken en een gigantische industriële haven in hun broedgebied.

Met de enorme gasexportfaciliteiten in James Price Point zou het net zijn alsof je probeert om een baby te baren en te voeden pal naast het lawaai van een luchthaven, terwijl er vrachtauto’s dwars door je huis rijden. De stille en vredige wereld van de bultrugwalvissen zou worden vernietigd.

Sea Shepherd supporters, als je ons bijstaat in de verdediging van de bultrugwalvissen in hun Antarctische voedingsgebieden, steun ons dan ook in de verdediging van hun geboortegronden.

Schrijf alsjeblieft aan de geachte Tony Burke MP, federaal minister van Milieu, en laat hem weten dat je het gaswinningproject bij James Price Point niet ondersteunt.

The Honorable Tony Burke MP
Minister for Sustainability, Environment, Water, Population and Communities
PO Box 6022
House of Representatives, Parliament House
Canberra ACT 2600
Tony.Burke.MP@aph.gov.au

 

The proposed site of the gas factories at James Price Point  -  photo: Annabelle Sandes/Kimberley MediaDe voorgestelde locatie van de gasfabrieken bij James Price Point - foto: Annabelle Sandes / Kimberley Media

The proposed site of the gas factories at James Price Point  -  photo: Adam Monk www.adammonk.comDe voorgestelde locatie van de gasfabrieken bij James Price Point - foto: Adam Monk www.adammonk.com

Whale and calf off James Price Point  -  photo: Annabelle Sandes/Kimberley MediaWalvis en haar kalf voor James Price Point – foto: Annabelle Sandes / Kimberley Media Humpback Whale off James Price Point  -  photo: Annabelle Sandes/Kimberley MediaBultrugwalvis voor James Price Point – foto: Annabelle Sandes / Kimberley Media
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: