SOS – Save Our Skipper – Oproep tot actie!

10 juli 2012

SOS – Save Our Skipper - Oproep tot actie!

Visuele internetpetitie vanaf 9 juli; actiedag op 20 juli

Sea Shepherds wereldwijd, verenigt u! We hebben uw hulp nodig! Er zijn al 58 dagen verstreken sinds kapitein Watson in Duitsland werd gearresteerd. Om te protesteren tegen zijn dreigende uitlevering en om zijn vrijlating te eisen, roept Sea Shepherd haar supporters overal ter wereld op om deel te nemen aan een visuele internetpetitie en actiedag. We vragen u een visueel antwoord te geven op één van de volgende vragen: “Waarom is kapitein Paul Watson belangrijk voor onze planeet?” of “Waarom is Sea Shepherd belangrijk voor u?”. Stuur als antwoord op een van deze vragen een foto, afbeelding, kunstwerk of enig ander beeldbestand. Indien u wilt, kunt u uw beeldbestand voorzien van een bijschrift. U kunt vanaf 9 juli uw afbeeldingen uploaden naar de Sea Shepherd Flickr accountgroep of deze sturen naar media@seashepherd.org, met als onderwerp: “Free Captain Watson Image”. Wij zullen deze dan voor u uploaden. Per persoon is slechts één inzending mogelijk en de deadline is 20 juli. Alle afbeeldingen worden eigendom van Sea Shepherd Conservation Society. De eerste en tweede plaats worden toegekend door kapitein Paul Watson en een jury bestaande uit twee beroemdheden. De winnaars worden bekendgemaakt op 27 juli. Zij krijgen een T-shirt en hoofddeksel van de nieuwste Sea Shepherd campagne voor de bescherming van haaien, Operatie Requiem

 

Naast de visuele internetpetitie moedigen we supporters aan om bijeen te komen tijdens de actiedag op vrijdag 20 juli. We verzamelen om 14.00 uur bij de Duitse ambassade in Den Haag om door middel van spandoeken of iets creatiefs te laten zien dat we voor vrijlating van kapitein Watson zijn. Ook is het mogelijk om zelf met een aantal mensen een actie te houden in uw buurt en de foto’s hiervan met ons te delen. Kapitein Watson heeft onze hulp nodig! Laten we ons samen verzetten tegen de uitleveringsprocedure en ervoor zorgen dat hij naar huis kan.

U kunt kapitein Watson ook steunen door te blijven bellen, schrijven en faxen naar het Duitse Ministerie van Justitie en daarbij beleefd te vragen om kapitein Watson vrij te laten. Neem contact op met Sabine Leutheusser-Schnarrenberger, de Duitse federale minister van Justitie in Berlijn. Zij heeft namelijk de macht om hem vrij te laten. Vertel haar, dat het bevelschrift voor de arrestatie van kapitein Watson politiek gemotiveerd is en dat het moet worden afgewezen. Met aanhoudende internationale druk kunnen we kapitein Watson vrij krijgen en hem behoeden voor een oneerlijk proces in Costa Rica, of zelfs erger.

 

Neem contact op met (wees alstublieft respectvol) :

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger

Federaal minister van Justitie
Deutscher Bundestag

Platz der Republik

11011 Berlin
Telefoonnummer: +49 (0)30 – 227 751 62

Fax: +49 (0)30 – 227 764 02Leutheusser-Schnarrenberger
E-Mail: sabine.leutheusser-schnarrenberger@bundestag.de

 

Federaal Ministerie van Justitie
Mohrenstrasse 37
10117 Berlin, Germany
Telefoonnummer: +49 (0)30 185 800

Fax: +49 (0)30 – 185 809 525

 

Dr. Guido Westerwelle
Minister van Buitenlandse Zaken
FDP-Bundestagsfraktion
Platz der Republik 1

11011 Berlin
Telefoonnummer: +49 (0)30 – 227 716 36

Fax: +49 (0)30 – 227 765 62
E-Mail: guido.westerwelle@bundestag.de

Waarom wordt kapitein Watson vastgehouden in Duitsland, afwachtende op zijn uitlevering?

Kapitein Paul Watson werd op 13 mei gearresteerd in Frankfurt, terwijl hij op weg was naar Cannes, Frankrijk, op basis van een tien jaar oud bevelschrift dat door Costa Rica werd uitgevaardigd. Hij wordt in Duitsland vastgehouden in afwachting van uitlevering aan Costa Rica, op grond van een vermeende overtreding van de scheepvaartregels. Het incident deed zich voor in 2002 tijdens het filmen van de bekroonde documentaire “Sharkwater”. Op volle zee, in Guatemalteekse wateren, trof Sea Shepherd een illegale haaienvinnenoperatie aan, die uitgevoerd werd door het Costa Ricaanse schip Varadero. Op bevel van de Guatemalteekse autoriteiten sommeerde Sea Shepherd de crew van de Varadero om onmiddellijk te stoppen met de haaienontvinning en terug te keren naar de haven, om daar te worden vervolgd. Terwijl de Varadero naar de haven werd geëscorteerd, werden de rollen omgekeerd, omdat een Guatemalteekse kanonneerboot was ingezet om de Sea Shepherd crew te onderscheppen. Om de Guatemalteekse kanonneerboot te ontwijken, zette Sea Shepherd koers naar Costa Rica, waar we nog meer illegale haaienontvinners ontdekten. We ontdekten duizenden haaienvinnen die lagen te drogen op daken van industriële gebouwen.

Voorbeeldbrief:

Dear Ms Leutheusser-Schnarrenberger,

I was very concerned to hear that Germany has detained Sea Shepherd’s Captain Paul Watson for possible extradition to Costa Rica. I understand that the warrant for Captain Watson’s arrest is politically motivated and possibly due to an incident in which Sea Shepherd uncovered an illegal shark finning operation.

I support Sea Shepherd’s efforts to monitor and publicize illegal fishing and whaling around the world and recognize that some illegal fishing operations try to use international law to shut down the Sea Shepherd operations. I urge you to consider the valuable work Captain Watson and Sea Shepherd are undertaking globally to highlight the dangers to our oceans in considering this extradition request.

Sincerely,

*Uw naam*


Voorbeeldbrief (vertaald):

Geachte Mevrouw Leutheusser-Schnarrenberger,

Ik was erg bezorgd te horen, dat Duitsland kapitein Paul Watson van Sea Shepherd heeft gearresteerd vanwege mogelijke uitlevering aan Costa Rica. Ik begrijp dat het arrestatiebevel voor kapitein Watson politieke redenen heeft en mogelijk te wijten is aan een incident waarbij Sea Shepherd een illegale haaienontvinningsoperatie heeft ontdekt.

Ik steun de inspanningen van Sea Shepherd om de illegale visserij en walvisjacht in de wereld te controleren en openbaar te maken en ik bemerk bovendien, dat sommige illegale visserijoperaties proberen internationale wetten te misbruiken om de activiteiten van Sea Shepherd te doen stoppen. Ik verzoek u met klem het waardevolle werk, dat kapitein Watson en Sea Shepherd wereldwijd doen om de bedreigingen voor onze oceanen onder aandacht te brengen, in overweging te nemen in uw besluit omtrent het uitleveringsverzoek.

Met vriendelijke groet,

*Uw naam*

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: