Japanse walvisjagers erkennen het succes van Sea Shepherd

4 juli 2012

Japanse walvisjagers erkennen het succes van Sea Shepherd

De Japanse walvisjagers erkennen Operatie No Compromise officieel als een overwinning voor Sea Shepherd Conservation Society

Steve Irwin and Yushin Maru circleArchieffoto: Steve Irwin en Yushin Maru draaien om elkaar heenHoogtepunten van het "Voortgangsrapport van de tweede fase van het Japanse walvis-'onderzoeks'programma in Antarctica (JARPA II) in 2011/2012”

Auteurs:
1) Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen
2) Kyodo Senpaku Kaisya Lt
d.

Helaas werden de onderzoeksactiviteiten meerdere keren verstoord door een antiwalvisvaart groep (SSCS)

Kapitein Paul Watson: Dat was het doel. Echter, deze zin zou veranderd moeten worden naar: Helaas werden de illegale commerciële walvisvaartactiviteiten meerdere malen verstoord door een antiwalvisvaart groep (SSCS)

 

Als gevolg daarvan werd de geplande waarnemingenstudie in het gehele onderzoeksgebied geannuleerd, omdat de twee Yushin Maru’s volledig ingezet moesten worden op beveiligingstaken.

Kapitein Paul Watson: Twee van de drie harpoenschepen werden voor het hele seizoen uit de race gehaald. Grote overwinning.

De onderzoeksactiviteiten van de SSV (Yushin Maru Nr.1 – het aanvoerende harpoenschip) werden ook meerdere malen verstoord.

Kapitein Paul Watson: Twee totaal buiten spel gezet en de derde gedeeltelijk. Wat een erkenning.

Het totale zoekgebied van de vloot besloeg 3.040,5 nautische mijlen. Dit is ongeveer een derde van de afstand die in de “normale” jaren (voor de SSCS interventies) werd afgelegd.

Kapitein Paul Watson: Prachtig nieuws. Ze hunkeren naar de dagen vóór de interventies van SSCS.

De onderzoeksactiviteiten voor de JARPA II studie werden in 2011/2012 wederom verstoord door SS (SSCS). Eerst tijdens de doorvoerstudie van Japan naar het onderzoeksgebied en gedurende de gehele onderzoeksperiode in 2011/2012.

Kapitein Paul Watson: Ja, we dwongen hen van het westen van Australië naar de Rosszee, waardoor ze veel brandstof en tijd verloren. Dat was onze bedoeling en dat werd gerealiseerd.

Om de veiligheid van de onderzoeksschepen en hun bemanning te verzekeren, moesten de toegewezen waarnemingsschepen veel van hun geplande onderzoekstijd aan veiligheidstaken besteden. Het was erg spijtig en teleurstellend om te rapporteren, dat deze grote investering - gericht waarnemingenonderzoek in Antarctica - moest worden geannuleerd in het seizoen 2011/2012.

Kapitein Paul Watson: Ja, zo spijtig en zo teleurstellend. Niet voor ons natuurlijk. Geweldige resultaten naar onze mening.

“Onderzoeks”-schepen werden herhaaldelijk aangevallen door de antiwalvisvaart groep (SSCS) en de studie werd bij meerdere gelegenheden verstoord.

Kapitein Paul Watson: De eigenlijke stropers werden er herhaaldelijk aan herinnerd, dat hun walvisjagende activiteiten in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan niet welkom zijn.

Als gevolg daarvan moesten de schepen YS3 en YS2 zich gedurende bijna de hele onderzoeksperiode richten op het zoeken en monitoren van de schepen van de antiwalvisvaart groep.

Kapitein Paul Watson: Dat was natuurlijk onze bedoeling, namelijk hen van het vermoorden van walvissen te weerhouden en we zijn erg blij met de resultaten.

Helaas werden de onderzoeksactiviteiten gedurende meer dan 15 dagen verstoord door gerichte gewelddadige sabotageactiviteiten van SS. Daardoor moest het onderzoek van het grootste deel van de Rosszee in gebied V, Oost-Noord gebied V, West-Noord gebied VI en een paar andere delen worden geannuleerd.

Kapitein Paul Watson: YES!!!! Geannuleerd – fantastisch!

De Japanse walvisvaartindustrie heeft afgelopen seizoen weer een vernederend verlies geleden, door gepassioneerde vrijwilligers die toegewijd zijn aan het stoppen van de illegale walvisvaartactiviteiten in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan. Operatie No Compromise was een compleet succes en een grote overwinning voor de walvissen.


pdficonKlik hier voor het volledige ICR rapport (PDF) 

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: