Arrestatie kapitein Paul Watson lijkt slecht nieuws voor de haaienvinners van Costa Rica

27 juni 2012

Arrestatie kapitein Paul Watson lijkt slecht nieuws voor de haaienvinners van Costa Rica

 

Large bag full of confiscated shark fins. Photo: Kim McCoy

Juni 2012 is een ongewoon drukke maand geweest in Costa Rica voor wat betreft het onderscheppen van haaienvinnen. Het Costa Ricaanse vissersvaartuig Yamauke werd gisteren geënterd door de kustwacht van het land. Ze vonden 120 haaienvinnen, die op grove wijze waren afgehakt.

Het vaartuig en de vangst werden in beslag genomen.

Volgens de Costa Rica Star is de extra waakzaamheid het gevolg van de publiciteit, die gegenereerd wordt door de arrestatie van kapitein Paul Watson.

“Op 20 juni 2012 heeft het National Assembly een rapport uitgebracht, waarin de Environmental Legislative Commisson erkent dat zij dossiernummer 16890 opnieuw hebben bekeken. Dit dossier behandelt een bijzonder onderzoek naar de haaienvinnenhandel in Costa Rica. Het dossier is al in omloop sinds juli 2008. De recente arrestatie van Sea Shepherd Conservation Society oprichter Paul Watson en zijn afwachting van een mogelijke uitlevering heeft deze kwestie opnieuw onder de aandacht gebracht”- Costa Rica Star, 26 juni 2012.

Klik hier voor het volledige artikel

Klik hier om het vorige artikel te lezen

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: