De M/V Sam Simon voegt zich bij de Sea Shepherd vloot voor de komende reis naar Antarctica

22 juni 2012

De M/V Sam Simon voegt zich bij de Sea Shepherd vloot voor de komende reis naar Antarctica

Sam Simon and Captain WatsonSam Simon en Kapitein Watson

De geruchten zijn waar! De Sea Shepherd Conservation Society voegt een vierde schip toe aan haar vloot. De Sam Simon zal zich binnenkort aansluiten bij de Bob Barker, Steve Irwin en Brigitte Bardot. Sam Simon heeft een gulle donatie gedaan waarmee we een schip konden kopen en we hebben de perfecte kandidaat gevonden, nog wel in Duitsland! Het toeval wilde – net als Costa Rica - dat ik nu in Duitsland ben en daarmee in een uitstekende positie verkeer om het schip te inspecteren en voor te bereiden op onze terugkeer naar de Zuidelijke Oceaan. Daar zullen we wederom de confrontatie aangaan met de illegale walvisjacht van de Japanse walvisvaarders. Ik zou graag meer vertellen over het schip, maar tot het beveiligd is, goed uitgerust en klaar voor Whale Wars, moet deze informatie geheim gehouden worden. Wat ik wel kan zeggen, is dat voormalige Duitse overheidsschepen zeer grondig onderhouden zijn en in uitstekende staat verkeren. Het zal geen enkel probleem zijn dit schip op tijd klaar te hebben voor de reis naar Australië en daarna naar Antarctica.

De bemanning van Sea Shepherd is van plan terug te keren naar de Zuidelijke Oceaan voor een campagne genaamd Operatie Zero Tolerance. De naam Zero Tolerance illustreert onze doelstelling om er voor te zorgen dat de Japanse walvisvaarders geen enkele walvis doden. Het is ook een naam die gebruik maakt van de Zero in de Japanse geschiedenis. Sea Shepherd is ervan overtuigd, dat vier schepen, twee helikopters en de onbemande drones de Whale Warriors de combinatie van snelheid, bereik, kracht en communicatiemogelijkheden geven, die nodig is om de doelstelling van nul gedode walvissen te behalen.

Vier schepen, vier kapiteins en meer dan 120 bemanningsleden van over de hele wereld vormen een kracht om rekening mee te houden. De integriteit van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan zal wederom verdedigd worden door de Sea Shepherd Conservation Society. Sea Shepherd is er trots op dat Sam Simon nu op de korte, vooraanstaande lijst staat van meelevende, toegewijde en betrokken activisten, wiens namen de Sea Shepherd schepen door de jaren heen hebben gedragen. Op deze lijst staan Edward Abbey, Cleveland Amory, Farley Mowat, Robert Hunter, Steve Irwin, Brigitte Bardot, Bob Barker en nu ook Sam Simon.

Sam Simon, medebedenker van The Simpsons, is al lang voorvechter voor dieren en is een bijzonder barmhartig persoon. De Sea Shepherd Conservation Society is er trots op hem in onze adviesraad te hebben en is er trots op, dat we een schip zullen hebben dat zijn naam draagt. De Sam Simon zal een leidende en belangrijke rol hebben bij de bescherming van de walvissen in Operatie Zero Tolerance. Bedankt, Sam. We zullen er voor zorgen, dat je trots kunt zijn op dit schip en wat zij kan en zal bereiken.

Sea Shepherd Fleet in Antarctica. Photo: Sam SielenDe Sea Shepherd vloot in Antarctica. Foto: Sam Sielen

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: