M/Y Brigitte Bardot & M/Y Bob Barker varen Sydney, Australië, binnen

12 juni 2012

M/Y Brigitte Bardot & M/Y Bob Barker varen Sydney, Australië, binnen

The Bob Barker docked in Sydney, Australia. Photo: Simon AgerThe Bob Barker docked in Sydney, Australia.
Photo: Simon Ager

Op 8 juni, Wereld Oceanen Dag, voeren de M/Y Brigitte Bardot en M/Y Bob Barker onder een heldenontvangst Sydney Harbor binnen. De twee schepen doen glorieus aan, na de enorm succesvolle Operatie Divine Wind in de Zuidelijke Oceaan, waar de schepen van Sea Shepherd voorkwamen dat 768 walvissen illegaal geslacht werden door de Japanse walvisvloot.

Duizenden bezoekers zijn gekomen om de prachtige Brigitte Bardot tijdens haar eerste bezoek aan Sydney te aanschouwen, en om de terugkeer van de formidabele Bob Barker mee te maken. Beide schepen liggen voor anker bij de Overseas Passenger Terminal bij Circular Quay, tijdens het spectaculaire Vivid Sydney Festival. Indrukwekkend gelegen tegenover het beroemde Sydney Opera House, met de Harbor Bridge als achtergrond, had oceaanbehoud een prominente plek tijdens het weekend van Wereld Oceanen Dag.

De Bardot is bezig met bevoorrading en voorbereiding op de komende haaienbeschermings-campagne in de Stille Zuidzee. De Bob Barker blijft in Sydney, in White Bay, Balmain, om zich voor te bereiden op een terugkeer naar de Zuidelijke Oceaan in december. Mocht de Japanse walvisvloot deze Antarctische zomer proberen ruim duizend walvissen illegaal te slachten in het Walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan, dan is Sea Shepherd daar om hen te stoppen.

“We zijn Sydney Ports zeer dankbaar voor het verwelkomen van onze schepen en voor het regelen van een brandweerboot voor de aankomst van de Bardot”, zei Andrea Gordon, manager van het Sea Shepherd schip MY Bob Barker.

“Een welgemeend woord van dank gaat uit naar de edelachtbare Marie Ficarra, parlementslid, MLC (Member of Legislative Council). Een bezoek van SSCS aan Sydney zou niet mogelijk zijn geweest zonder haar betrokkenheid”, aldus Gordon. “We zijn zeer dankbaar voor de steun van onze lokale afdeling in Sydney, geleid door Jools Farrell, en van de mensen en bedrijven in Sydney die Sea Shepherd en de bescherming van de oceanen in toenemende mate blijven steunen”

The Brigitte Bardot passes in front of the Sydney Opera House. Photo: Glenn LockitchDe Brigitte Bardot vaart voor het Sydney Opera House langs.
Foto: Glenn Lockitch
The Brigitte Bardot docked in Sydney, Australia, during a night tour of the ship. Photo: Glenn LockitchDe Brigitte Bardot aangemeerd in Sydney, Australië, tijdens een nachtelijke rondleiding op het schip.
Foto: Glenn Lockitch
The Sea Shepherd ships, MY Bob Barker and MY Brigitte Bardot arrive in Sydney harbor. Photo: Glenn LockitchDe schepen van Sea Shepherd, MY Bob Barker en MY Brigitte Bardot, arriveren in Sydney Harbor.
Foto: Glenn Lockitch
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: