Sea Shepherd draagt AIS systeem officieel over aan Galapagos National Park Service

7 juni 2012

Sea Shepherd draagt AIS systeem officieel over aan Galapagos National Park Service

Galapagos National Park Director, Edwin Naula signs the paperwork to finalize the handoverDirecteur van het Galapagos Nationaal Park, Edwin Naula, tekent de papieren om de overdracht te voltooien

Op donderdag 31 mei overhandigde Sea Shepherd Galapagos officieel de infrastructuur van het Automatische Identificatie Systeem (AIS) aan de Galapagos National Park Service.

De AIS infrastructuur bestaat uit negen repeater-zendstations en twee besturingscentra. De besturingscentra liggen op twee verschillende eilanden en zijn verbonden middels een draadloze verbinding die de grote hoeveelheden informatie door kan geven.

De totale waarde van de hardware, logistiek en installatie van dit gedoneerde project is ongeveer 870.000 dollar.

De apparatuur werd overgedragen met uitgebreide documentatie en doorlopende ondersteuning voor de komende jaren.

Nu de AIS infrastructuur is geplaatst, is de eerste stap van dit project voltooid. Hierna zullen alle vaartuigen, die in het Galapagos Marine Reserve (GMR) opereren, met AIS zenders worden uitgerust. Sea Shepherd Galapagos zal bijdragen aan de aanschaf van AIS apparatuur voor de locale traditionele vissersboten.

Het AIS netwerk zorgt ervoor, dat het GMR efficiënter gecontroleerd kan worden en het maakt illegale vaarbewegingen zichtbaar. Het zal daarnaast ook de veiligheid verbeteren van alle vaartuigen, hun bemanning en passagiers binnen het GMR.

Het AIS netwerk op de Galapagos is uniek in zijn soort. Het is de eerste keer dat deze technologie gebruikt zal worden om alle vaarbewegingen in een gebied te controleren. AIS wordt normaal gesproken alleen gebruikt bij grote commerciële schepen. Sea Shepherd is van mening dat AIS wereldwijd gebruikt kan worden door autoriteiten als hulpmiddel om de veiligheid en controle van vaartuigen te verbeteren binnen maritiem beschermde gebieden.

We zijn al begonnen met de onderhandelingen ten behoeve van andere nationaal parken in de regio. We willen graag de ervaring, die we hebben opgedaan op de Galapagos, gebruiken om de bescherming van deze kwetsbare ecosystemen te verbeteren.

Dit project zou niet mogelijk zijn geweest zonder de genereuze hulp van de Nederlandse Postcode Loterij.

Veel dank aan de medewerkers op de Galapagos, Malena en Hugo, voor hun enorme inzet en speciale dank aan de AIS projectleider Marcel Wensveen. Marcel was niet alleen de drijvende kracht achter de uitvoering van dit project, hij zorgde er ook voor dat de kosten zo laag mogelijk zijn gebleven.

 

AIS project manager, Marcel Wensveen, with all the documentation he preparedAIS projectleider Marcel Wensveen met alle door hem voorbereide documentatie The final handover documentsDe definitieve overdrachtsdocumenten
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: