Plaatsvervangend leider Australische Groenen, Adam Bandt, neemt het op voor de haaien

5 juni 2012

Plaatsvervangend leider Australische Groenen, Adam Bandt, neemt het op voor de haaien nu de Brigitte Bardot Melbourne als nieuwe thuishaven heeft

Seaworks Williamstown, Melbourne Australië, 4 juni  2012

Deputy Greens Leader Adam Brandt visits the Brigitte Bardot and Captain Locky Maclean. Photo: Simon AgerAdam Bandt, afgevaardigde van de Australische Groenen, brengt een bezoek aan de Brigitte Bardot en kapitein Locky Maclean. Foto: Simon Ager

Adam Bandt, politicus van de Groenen Partij, onthult vandaag onder toeziend oog van talrijke supporters en media, de plaatsnaam ‘Melbourne’ op de achtersteven van de Brigitte Bardot. Hiermee laat hij zien, dat het schip een nieuw thuis heeft in Australië.

Aan de media vertelt Adam Bandt dat hij blij is dat de Brigitte Bardot nu in Melbourne een nieuwe thuishaven heeft gevonden. ‘Het is fantastisch om te weten dat het schip na een periode van hard werken en campagne voeren straks weer terug zal keren naar Melbourne.” De politicus gelooft dat mensen uit het hele land, uit elke laag van de samenleving, hoe oud ze ook zijn en voor wie ze ook stemmen, achter het werk van Sea Shepherd staan. Hij denkt dat het fantastisch is voor Sea Shepherd en voor Melbourne, dat het schip Melbourne nu als thuishaven heeft. Hij hoopt dat de inwoners van Melbourne de bemanning en vrijwilligers van de schepen een warm hart toedragen en ze schouderklopjes zullen geven in de straten van Melbourne.

Scheepsmanager Simon Ager vindt, dat de bemanning een geweldige prestatie heeft geleverd met het gereedmaken van de Brigitte Bardot voor de volgende campagne. Deze campagne tegen de illegale haaienvinnenjacht zal plaatsvinden in de Grote Oceaan.

Deputy Green Leader Adam Brandt and Captain Locky Maclean unveil the Brigitte Bardot's new home location, Melbourne, Australia. Photo: Simon AgerVice-voorzitter Adam Bandt van de Australische Groenen en kapitein Locky Maclean onthullen de nieuwe thuishaven van de Brigitte Bardot, Melbourne, Australië.
Foto: Simon Ager

In het weekend van 8 en 9 juni legt het schip aan bij de beroemde kade van Sydney, de Circular Quay. Daar zal de bemanning de noodzakelijke levensmiddelen inslaan alvorens te vertrekken richting de Koraalzee op zoek naar de illegale jacht op haaienvinnen. “De steun van de mensen en de vrijwilligers aan land is buitengewoon. Daarnaast is de locatie Seaworks hier in Williamstown geweldig; het is niet alleen een geschikte plek voor scheepsonderhoud, maar ook gezien vanuit communicatief oogpunt is het een goede locatie.

“Dank, Adam Bandt, plaatsvervangend leider van de Australische Groenen en parlementslid van Melbourne, voor uw bezoek aan ons schip vandaag. Ondanks de regen bent u hierheen gekomen om de bemanning van de Brigitte Bardot en de campagne tegen de haaienvinnenjacht het allerbeste toe te wensen. Daarnaast wil ik u bedanken voor de steun aan onze kapitein en Sea Shepherd oprichter Paul Watson, die nog steeds onder (huis)arrest staat in Duitsland”, aldus kapitein Lockhart (Locky) Maclean.

Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië, verklaart: “Het is buitengewoon bemoedigend om te zien dat senator Bob Brown en de leider van de Australische Groenen, senator Christine Milne, naar de Duitse minister hebben geschreven, om hun steun te betuigen aan de vrijlating van kapitein Paul Watson.

“Haaien zijn van levensbelang voor het leven in onze oceanen. Maar door de catastrofale vraag en onlesbare dorst naar haaienvinnensoep zijn zij wereldwijd in aantal sterk uitgedund. Zelfs hier in het prachtige werelderfgoed gebied van het Great Barrier Reef marine park, gaat de haringvisserijindustrie door. Het is geweldig om te zien, dat een schip dat in Australië staat geregistreerd zich zo inzet voor het behoud van haaien en de gezondheid van oceanen wereldwijd. Het werk dat zij doen is van cruciaal belang voor de volgende generaties”, aldus Jeff Hansen.

Dit zal voor de Brigitte Bardot de eerste keer zijn, dat zij zich laat zien in de haven van Sydney. Aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag ( 8, 9 en 10 juni) zijn er gratis openbare rondleidingen beschikbaar aan boord van de Brigitte Bardot én de Bob Barker, die aanstaande vrijdag (8 juni) ook zal aanmeren in Sydney’s Circular Quay.

Adam Bandt, plaatsvervangend leider van de Australische Groenen, viert het nieuwe onderkomen van de Brigitte Bardot in Melbourne, Australië

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: