Late motie van Duitse aanklager geeft Duitse ministers meer tijd

17 mei 2012

Late motie van Duitse aanklager geeft Duitse ministers meer tijd om kapitein Paul Watson vrij te laten!

Captain Paul Watson at the helm of the Sea Shepherd flagship,  the Steve Irwin. Photo: Barbara VeigaKapitein Paul Watson aan het roer van Sea Shepherds vlaggenschip de Steve Irwin. Foto: Barbara VeigaSea Shepherd moest gisteren lang wachten op nieuws over het lot van Paul Watson, dat het Duitse hoger regionaal gerechtshof in Frankfurt bekend zou maken. Pas aan het einde van de werkdag liet de algemeen openbaar aanklager van zich horen. Om 18.00 uur diende de openbaar aanklager zijn motie in voor een voorlopig aanhoudingsbevel voor de uitlevering van Paul Watson. Doordat de motie pas zo laat werd ingediend en Duitsland vandaag een nationale vrije dag heeft, hebben supporters en vrienden van Paul Watson tot aanstaande vrijdag om bij de Duitse federale minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger en de minister van Buitenlandse Zaken dr. Guido Westerwelle een beroep te doen op de internationale rechten van de mens.

De belangrijkste juridisch adviseur van Paul Watson, Oliver Wallasch, zei het volgende over de motie van de openbaar aanklager van woensdag:

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt bij andere grensoverschrijdende zaken. Het is heel ongebruikelijk, dat de openbaar aanklager verklaart dat het Duitse Ministerie van Justitie en het Duitse Ministerie van Buitenlandse Zaken de mogelijkheid hebben om de uitleveringsprocedure te stoppen op basis van politieke gronden.”

Derhalve hebben de minister van Justitie en de minister van Buitenlandse Zaken nu de sleutel in handen van de vrijheid van kapitein Paul Watson. We vragen daarom alle supporters van kapitein Paul Watson om direct contact op te nemen met de minister van Justitie en de minister van Buitenlandse Zaken. Roep hen op dit onrecht en de politiek gemotiveerde uitlevering van Paul Watson te stoppen, voordat een panel van rechters vrijdag het lot van Paul Watson bepaalt.

Al dagenlang hebben Sea Shepherd supporters uit Duitsland en de rest van de wereld hun zorgen geuit over de politieke motivatie achter deze uitlevering en over de veiligheid van Paul Watson, bij de federale minister van Justitie Sabine Leutheusser-Schnarrenberger. Gezien de motie die algemeen openbaar aanklager heeft ingediend, is het nu tijd om ook onze aandacht te richten op de minister van Buitenlandse Zaken, dr. Guido Westerwelle. Eén van deze ministers (of beiden) kunnen hetzelfde doen wat Interpol al gedaan heeft: erkennen dat de zaak tegen Paul Watson politiek gemotiveerd is en dat het in schending is met de internationale rechten van de mens.

Als de ministers het niet voor elkaar krijgen om de vervolging van kapitein Paul Watson te vertragen, dan zal de uitleveringsprocedure verder gaan. Costa Rica heeft dan negentig dagen, vanaf de dag dat hij gearresteerd is, om hun valse aanklacht tegen Paul Watson te onderbouwen. In de tussentijd zal kapitein Paul Watson alleen in de gevangenis zijn uitlevering afwachten, een uitlevering die gelijk staat aan een doodvonnis.

De Taiwanese haaienvinnenmaffia heeft al jarenlang een beloning van 20.000 dollar uitstaan op zijn hoofd. We weten dat de Taiwanese haaienvinnenmaffia niet alleen banden heeft met de illegale visserij in Costa Rica, maar ook met het gevangeniswezen. Sea Shepherd is niet alleen bang voor een oneerlijk proces in Costa Rica. Het is maar de vraag of Paul Watson de tijd in de gevangenis voor het proces zal overleven.

We doen voor de laatste keer een oproep aan de ministers om in te grijpen voordat het uitleveringsproces officieel begint. We hebben niet veel tijd meer om de Duitse ambtenaren, die iets kunnen betekenen, op andere gedachten te brengen. Daarmee redden we niet alleen het leven van Paul Watson, maar ook het leven van de walvissen, dolfijnen, zeehonden en vissen, die hij al zijn hele leven verdedigt.

Tijdens een bezoek aan Paul Watson in de gevangenis wisten eerste officier Peter Hammarstedt en directeur Onderzoek en Informatie Scott West een handgeschreven tekst te bemachtigen van kapitein Paul Watson gericht aan zijn supporters. Deze tekst is te lezen onderaan dit artikel.

 

Bel, mail en fax alstublieft de volgende ministers:

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger
Federale Minister van Justice
Deutscher Bundestag

Platz der Republik 1
11011 Berlijn

Telefoon 030 – 227 751 62
 (bel van buiten Duitsland +49 302 277 5162)
Fax 030 – 227 764 02
 (fax van buiten Duitsland +49 302 277 6402)
Email: sabine.leutheusser-schnarrenberger@bundestag.de

Federaal Ministerie van Justitie
Mohrenstrasse 37

10117 Berlin
Duitsland

Telefoon: +49 (030) 18 580-0
Fax: +49 (030) 18 580-9525

Dr. Guido Westerwelle – Minister van Buitenlandse Zaken
FDP-Bundestagsfraktion
Platz der Republik 1
11011 Berlijn

Tel.: 030 / 22771636 (bel van buiten Duitsland +49 302 277 1636)
Fax: 030 / 22776562 (fax van buiten Duitsland +49 302 277 6562)
Email: guido.westerwelle@bundestag.de

 

Handgeschreven tekst van kapitein Paul Watson

Captain Watson's handwritten note

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: