Update over de arrestatie van kapitein Watson: dag 2 in detentie

14 mei 2012

Update over de arrestatie van kapitein Watson: dag 2 in detentie

Captain Paul Watson defending the whales in the Southern Ocean Whale Sanctuary, as the Japanese factory ship, Nisshin Maru, lurks nearby. Photo: Barbara VeigaKapitein Paul Watson beschermt de walvissen in het walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan, terwijl het Japanse fabrieksschip Nisshin Maru op de loer ligt. Foto: Barbara Veiga

De Duitse autoriteiten houden kapitein Watson sinds maandag 14 mei in hechtenis. Een Duitse rechter van de rechtbank in Frankfurt weigerde kapitein Watson vrij te laten. In plaats daarvan zei hij dat de Duitse rechtbank wilde bevestigen, dat Costa Rica om de uitlevering van kapitein Watson heeft gevraagd. De Duitse juridische adviseurs, die kapitein Watson bijstaan, zijn Oliver Wallasch en Alexander Gruner. Sea Shepherd werkt dag en nacht, zowel in Europa als in Latijns-Amerika, om achter de ware redenen van het arrestatiebevel van Costa Rica te komen.

Het arrestatiebevel voor kapitein Watson werd in oktober 2011 uitgegeven in Costa Rica. Opmerkelijk genoeg is dit in dezelfde periode dat het Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen (ICR) in de Verenigde Staten een civiele procedure tegen Sea Shepherd Conservation Society aanspande. De vraag blijft, wat de aanleiding voor Costa Rica was om een arrestatiebevel voor kapitein Watson uit te geven in oktober 2011?

Interpol heeft op haar website een verklaring afgegeven, waarin staat dat zij geen ‘red notice’ (een soort internationaal arrestatiebevel) voor de arrestatie van kapitein Watson uit zullen vaardigen, omdat hun afdeling Juridische Zaken er niet van overtuigd is dat het verzoek van Costa Rica in overeenstemming is met de wetten en regels van INTERPOL. Hopelijk komt de Duitse rechtbank snel tot dezelfde conclusie en laten ze kapitein Watson vrij.

Nu Sea Shepherd steeds effectiever wordt in het wereldwijd beschermen van het zeeleven, gebruiken de vijanden van de oceanen alle middelen die ze hebben om ons te stoppen. Op dit moment zijn er juridische aanvallen op Sea Shepherd vanuit alle delen van de wereld en al deze zaken vertegenwoordigen juist de biodiversiteit die wij proberen te beschermen. In Groot-Brittannië is Sea Shepherd op dit moment in een juridische strijd verwikkeld over blauwvintonijn met vishandelaar Fish & Fish. In de Verenigde Staten is de civiele procedure over onze antiwalvisvaart acties in de Zuidelijke Oceaan gaande, die de ICR heeft aangespannen. De arrestatie van kapitein Watson in Duitsland (vanwege een arrestatiebevel uit Costa Rica) heeft volgens ons te maken met de successen van Sea Shepherd in het terugdringen van ontvinning van haaien op volle zee. Maar welk land of welke rechtbank dan ook, kapitein Watson laat zich niet intimideren. Hij zal niet stoppen tot het zeeleven en de ecosystemen de bescherming krijgen die zij verdienen.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: