Laat de Maui-dolfijn niet uitsterven!

9 mei 2012

Laat de Maui-dolfijn niet uitsterven!

Photo: Will Rayment - New Zealand Whale & Dolphin TrustFoto: Will Rayment – New Zealand Whale & Dolphin Trust

Het is al meer dan een decennium lang een voortdurende zorg voor veel academici om de Maui-dolfijnen in Nieuw-Zeeland tegen uitsterven te beschermen. In de afgelopen paar maanden zijn bijna 8.500 brieven verstuurd. Er zijn ook 65.000 handtekeningen verzameld uit Nieuw-Zeeland en de hele wereld, door middel van een handtekeningenactie via de websites van NABU International en Avaaz. Deze brieven en handtekeningen zijn op 2 mei aan de Nieuw-Zeelandse regering overhandigd, vijf dagen na de dood van alweer een Maui-dolfijn.

Intergouvernementele afdelingen zullen nu achter gesloten deuren bijeenkomen om een Threat Management Plan op te stellen. Dit plan zal beslissen over het lot van de Maui-dolfijn, die op het randje van uitsterven staat. Hoewel de maatregelen uit 2007 ontoereikend waren, is er hoop dat deze keer het gezond verstand zal zegevieren en de focus zal verschuiven naar het redden van een zeldzame en bedreigde diersoort. En dat het huidige verbod op het gebruik van netten wordt uitgebreid. Na deze bijeenkomst zal nog een grote handtekeningenactie plaatsvinden. Er is nog steeds een grote inspanning en bijdrage vereist van alle activisten en dierenvrienden om de Nieuw-Zeelandse regering te herinneren aan haar plicht een iconisch deel van het leven in de natuur te beschermen. Wij zullen u zo snel mogelijk laten weten wanneer de handtekeningenactie plaatsvindt.

In deze huidige fase zullen de onderhandelingen door blijven gaan tot november 2012. Dan zal de Nieuw-Zeelandse regering haar plan van aanpak openbaar maken, hetgeen het lot van de Maui-dolfijnen zal beslissen. Onderneem vandaag nog actie door te e-mailen naar enkele van de mensen achter de gesloten deuren van de centrale overheid:

Minister-president John Key: j.key@ministers.govt.nz

Minister van Natuurbehoud Kate Wilkinson: kate.wilkinson@parliament.govt.nz

Minister van de Primaire Sector David Carter: david.carter@parliament.govt.nz

Of misschien kunt u schrijven naar Peter Bodeker van de Nieuw-Zeelandse Seafood Industry Council, die denkt dat de voorgestelde uitbreiding van het verbod op het gebruik van netten een “rituele marteling van de visindustrie” is: peter.bodeker@seafood.co.nz

Dank u voor uw medeleven, ik hoop oprecht op uw reactie!

Sea Shepherd New Zealand

Klik hier om meer te lezen over deze situatie.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: