‘Onderzoeker’ van zeezoogdieren betrapt bij treiteren en mogelijk mishandelen zeeleeuwen in Astoria

4 mei 2012

'Onderzoeker' van zeezoogdieren betrapt bij treiteren en mogelijk mishandelen zeeleeuwen in Astoria, Oregon

'Onderzoeker' beschuldigd van
mishandeling zeeleeuwen

Op 3 mei 2012 hield een Sea Shepherd Dam Guardian een man in de gaten, die aan het werk was bij de zeeleeuwvallen in Astoria, Oregon. We hebben begrepen dat zijn naam Matt is en mogelijk is hij onderzoeker voor een zeezoogdierencentrum in Californië. Twee keer is gezien, dat ‘Matt’ zeeleeuwen bij de val probeerde te schoppen. Dit mislukte, maar met zijn gedrag schendt hij de Marine Mammal Protection Act (Wet ter Bescherming van Zeezoogdieren). We verwachten dit gedrag absoluut niet van een vertegenwoordiger van een opvangcentrum voor zeezoogdieren.

Ook is waargenomen, dat ‘Matt’ zeeleeuwen bij de vallen brandmerkt, dat hij ze wegjaagt bij rustplekken en dat hij zeeleeuwen de kooien injaagt. Hij prikt ze met stokken, slaat op de hekken en schopt tegen de planken vlak voor ze. De zeeleeuwen worden gepest, zijn bang en zijn misschien zelfs gewond geraakt door deze acties.

In zekere zin kan men onze klacht hierover belachelijk vinden, omdat we allemaal weten dat de staten Oregon en Washington enkele van deze zeeleeuwen zullen doden, in samenwerking met de National Marine Fisheries Service van de Verenigde Staten. Aan de andere kant is de wet nu eenmaal de wet en mogen we verwachten dat deze beschermde zeezoogdieren eerlijk en diervriendelijk worden behandeld. Ook al ben je van plan ze te doden, dan geeft je dit niet het recht ze eerst te mishandelen.

Het doden van zeeleeuwen, omdat ze vis eten, is het toppunt van absurditeit. Maar het wordt zelfs nog gekker. We hebben recent gehoord dat de staten ook vogels willen gaan doden. Vogels en vinpotigen zijn niet de oorzaak van de lage zalmstand. Mensen hebben deze veroorzaakt, door onze dammen, milieuvervuiling en vooral door overbevissing.

Scott West
Dam Guardian campagnecoördinator

'Onderzoeker' beschuldigd van mishandeling zeeleeuwen

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: