De Brigitte Bardot arriveert in Williamstown

30 april 2012

De Brigitte Bardot arriveert in Williamstown

Photo: Simon Ager

Kapitein Luis Pinho en zijn bemanning zijn veilig aangekomen in Williamstown, Victoria. Zij waren vier dagen eerder uit Fremantle, West-Australië, vertrokken, waar de Brigitte Bardot drie maanden lang reparaties onderging.

Tijdens een storm in de Zuidelijke Oceaan in december 2011 brak een monstergolf de drijver van de Brigitte Bardot. Het schip moest 1500 mijl naar Fremantle worden begeleid door het vlaggenschip van Sea Shepherd, de Steve Irwin. Deze tegenslag betekende, dat we ons snelle verkennings- en onderscheppingsschip moesten terugtrekken uit Operatie Divine Wind, Sea Shepherd’s campagne ter bescherming van de walvissen in de Zuidelijke Oceaan. Het resultaat van deze campagne was dat de Japanse walvisvloot maar 26% van het geplande aantal walvissen heeft kunnen doden. Een jaar eerder, toen de Brigitte Bardot (toen nog Gojira genaamd) het illegale walvisfabrieksschip Nisshin Maru succesvol had nagejaagd en getraceerd, behaalden de walvisjagers slechts 17%.

Kapitein Watson heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen, dat ons verkenningsschip voortaan minder kwetsbaar zal zijn. Bovendien zullen aan de volgende campagne in de Zuidelijke Oceaan twee snelle verkenningsschepen deelnemen, naast de schepen Bob Barker en Steve Irwin.

Momenteel ligt de Brigitte Bardot aangemeerd bij Seaworks Dock in Williamstown, Victoria, net als de Steve Irwin. De Bob Barker is in Hobart en gaat in juni naar Sydney. Half juni vertrekt de Brigitte Bardot naar de Stille Oceaan om deel te nemen aan een campagne tegen het ontvinnen van haaien.

Sea Shepherd Conservation Society is van plan in december weer naar Antarctica te vertrekken met een vier schepen tellende vloot.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: