Met verdriet rouwen wij om de dood van kapitein Albert Falco

23 april 2012

Met verdriet rouwen wij om de dood van kapitein Albert Falco

Door Kapitein Paul WatsonAlbert Falco

In dit weekend van Earth Day is een van de grootste verdedigers van onze oceanen overleden. Iedereen van Sea Shepherd, personeel, officieren, bemanning en vrijwilligers aan land, is diep bedroefd om de dood van één van onze meest dierbare leden van de adviesraad van Sea Shepherd.

Kapitein Albert Falco overleed op 21 april op 84-jarige leeftijd.

Hij was geboren in Marseille, Frankrijk, op 17 oktober 1927. Hij overleed in Marseille.

Albert Falco was de voormalige kapitein en hoofdduiker van het onderzoeksschip Calypso. Hij was pionier op het gebied van scubaduiken en was lange tijd de duikmetgezel van kapitein Jaques Cousteau.

Het is nog geen jaar geleden dat kapitein Falco op 25 mei het Sea Shepherd schip Brigitte Bardot in La Ciotat, Frankrijk, officieel te water liet.

We waren vereerd en trots dat hij zich bij onze adviesraad voor de bescherming van de zee voegde.

Ik heb de loopbaan van kapitein Falco mijn hele leven gevolgd en zal de momenten, die ik in zijn gezelschap doorbracht, voor altijd koesteren.

De officiers en bemannnig van de Calypso hebben twee generaties van duikers en natuurbeschermers geïnspireerd. Kapitein Falco was samen met Philippe Cousteau en kapitein Jacques Cousteau één van de weinige mannen, waarvan ik kan zeggen dat ze veel invloed op mijn leven hebben gehad. Helaas heeft de wereld hen alledrie verloren.

Kapitein Falco zag de achteruitgang van biodiversiteit in onze oceanen gedurende bijna zeven decennia. Hij was zeer toegewijd aan het beschermen van het leven en de leefomgevingen in de zee. Hij was een legendarisch zeeman en duiker, oceanograaf en natuurbeschermer. Door hem is de wereld is een betere plaats geworden.

Hij zal door ons allen van Sea Shepherd Conservation Society voor altijd worden herinnerd en geëerd.

Foret et Falco

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: