Sea Shepherd schip Brigitte Bardot weer te water gelaten en klaar voor actie

21 april 2012

Sea Shepherd schip Brigitte Bardot weer te water gelaten en klaar voor actie

Door kapitein Locky MacLean

Captain Luis Manuel Pinho watches as the Brigitte Bardot is lifted by cranes. Photo: Simon AgerKapitein Luis Manuel Pinho kijkt toe, terwijl de Brigitte Bardot door kranen wordt opgetild.
Foto:  Simon Ager

Op 16 april 2012 werd het verkenningsschip van Sea Shepherd, de Brigitte Bardot, na drie maanden durende reparaties opnieuw te water gelaten in Fremantle. De reparaties waren nodig vanwege de opgelopen schade na een monstergolf in de Zuidelijke Oceaan,. Scheepsmanager Simon Ager was euforisch. Hij verklaarde: “Professionals en gepassioneerde vrijwilligers hebben de afgelopen drie en een halve maand reparaties uitgevoerd, die ons hebben gebracht naar vandaag, de dag dat de Brigitte Bardot gracieus te water kan worden gelaten. Ze is volledig gerepareerd en sterker dan ooit, klaar om de strijd weer aan te gaan. We zien er misschien allebei een beetje afgetakeld uit intussen, maar we zijn terug met een hernieuwde vastberadenheid”.
 
Er werd nog steeds gewerkt aan belangrijke scheepssystemen tijdens de tewaterlating, legde Luis Manuel Pinho, kapitein van de Brigitte Bardot uit: “De eerste uitdaging die we moesten overwinnen, was dat we het schip handmatig vanaf de kraan naar de steiger moesten navigeren, omdat sommige systemen nog steeds niet operationeel waren en we deze alleen in het water konden testen”. Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië en woonachtig in Fremantle, was aanwezig tijdens de tewaterlating. Hij zei: “Veel Australiërs waren ontgoocheld toen ze de Bardot terug zagen komen in de haven, zo snel na het begin van Operatie Divine Wind. De Bardot speelt in de campagne namelijk een cruciale rol als verkenningsschip, om het fabrieksschip van de walvisvaarders te vinden. Australiërs zijn één van de meest hartstochtelijke verdedigers van walvissen ter wereld en het is fantastisch om te zien, dat lokale bedrijven en vrijwilligers samenwerken om op te komen voor de walvissen”

The Brigitte Bardot is lowered into the water by cranes to commence post-repair sea trials. Photo: Simon AgerDe Brigitte Bardot wordt na de reparaties door kranen te water gelaten om te beginnen met proefvaarten.
Foto: Simon Ager

Kapitein Pinho, die het commando over het schip voert gedurende de overtocht, beschreef de reis vooraf: “De reis tussen Fremantle en Melbourne bedraagt ongeveer 1750 zeemijlen. Dat is een afstand die we in vijf tot zeven dagen kunnen afleggen, afhankelijk van de weersomstandigheden. Brigitte Bardot moet meer als een kleine boot behandeld worden dan als een groot schip. Haar snelheid en koers moeten worden aangepast aan de omstandigheden. Het is een moeilijk te timen overtocht, omdat we de ruige omstandigheden bij Kaap Leeuwin en de zelfs nog slechtere omstandigheden bij Bass Strait moeten proberen te omzeilen. Dat gezegd hebbende, is dit schip een ongelooflijke creatie van scheepsarchitectuur en zelfs na zestien jaar is er bijna niets op het water met haar te vergelijken in termen van efficiëntie. Het is een geweldige ervaring om met Brigitte Bardot op zee te varen”, aldus kapitein Pinho, zelf een scheepsarchitect.
 
“Zodra we in Melbourne arriveren, zullen we aanleggen naast de Steve Irwin. We gaan door met het verbeteren van de Bardot en zullen haar klaarmaken voor de komende campagnes”, aldus scheepsmanager Simon Ager. Hij is al bemanningslid op de Bardot sinds het schip werd toegevoegd aan de vloot van Sea Shepherd.
 
“Simon is ongetwijfeld één van de meest toegewijde en hardwerkende bemanningsleden. Ik weet dat hij na zijn inspanningen om het schip te repareren, niet kan wachten om de Bardot weer in actie te zien”, zei kapitein Locky MacLean, die toezicht hield op het herstel sinds het schip beschadigd terugkeerde uit de Zuidelijke Oceaan.
 
Jeff Hansen, directeur van Sea Shepherd Australië, zal de Bardot missen in zijn thuisstad. Maar hij benadrukte dat het schip en haar bemanning belangrijk werk te doen hebben. Brigitte Bardot wordt in het laatste weekend van april verwacht in Williamstown, Victoria. Ze zal in de weekenden toegankelijk zijn voor rondleidingen aan de kade van Seaworks Foundation, naast de Steve Irwin.

The Brigitte Bardot is hoisted by cranes from its repair site to the water. Photo: Simon AgerDe Brigitte Bardot wordt door kranen vanaf de werkplaats in het water getakeld.
Foto: Simon Ager
The Brigitte Bardot is back in the water and ready for sea trials. Photo: Simon AgerDe Brigitte Bardot ligt weer in het water en is klaar voor proefvaarten.
Foto: Simon Ager

De Brigitte Bardot keert terug


16 April 2012 – Het Sea Shepherd schip 'Brigitte Bardot', beschadigd tijdens Operatie Divine Wind, is gerepareerd en vaart weer.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: