Sea Shepherd Conservation Society en Franse burgers demonstreren tegen olieboringen

21 april 2012

Sea Shepherd Conservation Society en duizenden Franse burgers verzamelen zich om te demonstreren tegen olieboringen in Zuid-Frankrijk

Lamya Essemlali and French Sea Shepherd group (Guyve, Christelle, Samy, Melodie, Thomas, Brian) Photo: Sea ShepherdLamya Essemlali en Franse Sea Shepherd groep (Guyve, Christelle, Samy, Melodie, Thomas, Brian)
Foto: Sea Shepherd

Ecologen hebben een slag gewonnen tegen oliemaatschappijen in het zuiden van Frankrijk, maar de oorlog is nog niet voorbij.

Op 8 april 2012 nam Sea Shepherd Conservation Society deel aan een massale demonstratie op het strand van Bregançon, in Zuid-Frankrijk, om te demonstreren tegen het boren in de Middellandse Zee. Dit boren zou moeten gaan plaatsvinden voor de kust van Frankrijk, vlak bij Marseille, en zou worden uitgevoerd door de Melrose Oil Company.

De demonstratie was opgestart door José Bové, die nu trots de Jolly Roger vlag van Sea Shepherd voert op zijn schip. Meneer Bové had een week eerder gesproken met kapitein Paul Watson en Lamya Essemlali, directeur van Sea Shepherd Frankrijk, om Sea Shepherd voor dit evenement uit te nodigen.

 

Dankzij de sterke oppositie van burgers stond de Franse regering Melrose uiteindelijk niet toe om voor de kust te boren, maar andere boorprojecten zijn nog in behandeling. Sea Shepherd activisten maakten deel uit van de duizenden activisten die dag, samen met een schip dat trots de Jolly Roger vlag voerde. Zoals een Franse journalist al zei, ging de aankomst van de piraten niet onopgemerkt voorbij.

“We willen hier in de Middellandse Zee nooit zien gebeuren wat gebeurde in de Golf van Mexico,” zei Lamya Essemlali. “Elke keer dat de regering wordt verleid om de maritieme biodiversiteit op te offeren aan oliemaatschappijen, moeten ze weten dat wij, burgers en non-gouvernementele organisaties, er zullen zijn om daartegen in opstand te komen. Dit is slechts het begin van een voortdurend verzet tegen oliemaatschappijen.

 

Captain Paul Watson and José Bové in ParisKapitein Paul Watson en José Bové in Parijs
Poster for opposition of offshore oil drilling Poster voor demonstratie tegen olieboringen voor de kust "Geen koolwaterstoffen in de zee"
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: