Overwinning voor de dolfijnen in Zwitserland!

24 maart 2012

Overwinning voor de dolfijnen in Zwitserland!

Victory for dolphins in Switzerland

Isabelle Chevalley, afgevaardigde van de Groen Liberale Partij, is er met de hulp van Sea Shepherd Zwitserland en het Zwitserse Genootschap voor Walvisachtigen (Swiss Cetacean Society, SCS) in geslaagd om de import van dolfijnen in Zwitserland te laten verbieden.

Sea Shepherd Zwitserland en SCS hebben Isabelle Chevalley actief ondersteund bij haar parlementaire motie voor het verbod op de import van dolfijnen in Zwitserland.

Op de 12e van deze maand voorzag Isabelle Chevalley de leden van het parlement van een informatiedocument, dat was opgesteld in samenwerking met Sea Shepherd Zwitserland en SCS.

Op 13 maart, na haar overtuigende debat, slaagde de afgevaardigde erin haar motie over het verbod uit te laten voeren. Er waren 112 stemmen voor en 60 tegen.

De Raad van Staten voerde daarna het verbod op de import van dolfijnen in Zwitserland door, maar verwierp desondanks een verbod op hun gevangenschap. De twee organisaties zijn bezorgd over het lot van drie dolfijnen, een moeder en haar twee jongen, die nog steeds in gevangenschap worden gehouden in Connyland, het enige dolfinarium van Zwitserland. Dit park organiseerde in november vorig jaar een rave party, met als gevolg dat twee dolfijnen stierven. Het dodental onder dolfijnen in Zwitserland liep hierdoor op tot acht dolfijnen in slechts drie jaar tijd.

Connyland gaat weer open op 31 maart en de show met de drie dolfijnen zal worden hervat.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: