Wielrenner die de wereld rond fietst voor Sea Shepherd bezoekt de VS

23 maart 2012

Wielrenner die de wereld over fietst om fondsen te werven voor Sea Shepherd Conservation Society doorkruist de VS 

Global Bicycle Race competitor and Sea Shepherd supporter, Jason Woodhouse. Photo: Jason WoodhouseGlobal Bicycle Race deelnemer en Sea Shepherd aanhanger, Jason Woodhouse. Foto: Jason Woodhouse

Op 18 februari 2012 is Jason Woodhouse, samen met negen andere wielrenners, begonnen aan wat ook wel de ‘langste en zwaarste avontuurrace ter wereld’ wordt genoemd. Het evenement, dat bekend staat als de Global Bicycle Race, zal bijna 29.000 kilometer beslaan en elke lengtegraad op aarde passeren. Het doel is niet alleen de race te winnen, maar ook de ultieme prijs in de wacht te slepen: Een nieuw Guinness World Record voor de snelste fietstocht rond de wereld. Jason had kort na de start te kampen met enkele ontmoedigende tegenslagen, die hem dwongen huiswaarts te keren voor reparaties. Inmiddels is hij weer onderweg met een enorme vastberadenheid om te winnen.

Jason gaat in deze missie zelfs nog een stapje verder door de wedstrijd als platform te gebruiken om fondsen te werven en bewustzijn te creëren voor Sea Shepherd Conservation Society. Als actief outdoor avonturier is Jason niet alleen een enthousiast fietser, maar ook een toegewijd duikinstructeur, vrijduiker, Noordzee surfer en bergbeklimmer. Door zijn ervaringen onder water heeft hij een diep respect en een grote beschermingsdrang gekregen voor onze oceanen. Zoals Jason zelf zegt: ‘Als vaardig surfer, duiker en iemand die sowieso veel tijd in zee doorbrengt, ligt deze zaak me na aan het hart. Daarom doe ik mee aan de race in 2012. Ik heb tijd doorgebracht met vrijwilligers van Sea Shepherd, evenals met oprichter kapitein Paul Watson en ben er heilig van overtuigd dat er op deze aarde geen betere groep is, toegewijd aan de bescherming van zeeleven. Ik hoop, dat mijn uitdagende recordpoging van 2012 me de gelegenheid geeft de vele voordelen van het fietsen te delen met de mensen die mij volgen en hen de natuurlijke schoonheid van wereldreizen te laten zien. Ook wil ik ze bewust maken van het ongelofelijke werk, dat Sea Shepherd Conservation Society verzet

Jason and his bike with fellow Sea Shepherd supporters. Photo: Jason WoodhouseJason en zijn fiets samen met andere Sea Shepherd aanhangers.
Foto: Jason Woodhouse

De wedstrijd begint en eindigt in Greenwich Park, in Londen. Het huidige record van 164 dagen staat op naam van de organisator van de race, Vin Cox. Jason zal door Noord-Europa, Tunesïe, Libië, Egypte, Jordanië, India, Thailand, Maleisië, Australië, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten reizen, voordat hij de race beëindigt in Groot-Brittanië om getuige te zijn van de start van de Olympische spelen 2012 in Londen.

De vierentwintigjarige Britse wielrenner vertrok op 18 februari 2012 uit Londen, met het doel 209 kilometer per dag te fietsen en in totaal 29.000 kilometer over de aardbol te reizen. “Mijn project is bijzonder milieubewust”, zegt Jason. “Ik fiets op een gerecyclede fiets en al mijn internationale vluchten zullen CO2-neutraal zijn. Ik ben van plan het fietsen als belangrijk duurzaam vervoersmiddel te promoten bij iedereen die mijn reis volgt. Als bewoners van deze planeet zouden we allemaal moeten proberen zoveel mogelijk de fiets te gebruiken voor afstanden van minder dan 8 km, om zo het kwetsbare eco-systeem waarin we leven te beschermen.”

Jason fietst deze race om bewustzijn te creëren en fondsen te werven voor Sea Shepherd Conservation Society. Om meer te lezen over Jason en de race, of om zijn reis en Sea Shepherd Conservation Society te steunen, ga naar : www.boyonhisbike.com

Je kunt Jason tijdens zijn reis helpen met voedsel, accommodatie et cetera. 
Klik hier om zijn huidige locatie en route te zien.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: