Een bizarre vertoning van de politiemacht in Taiji, Japan

12 maart 2012

Een bizarre vertoning van de politiemacht in Taiji, Japan

Japanese nationalists accost Cove Guardians

De gebeurtenissen, die zich vandaag in Taiji voordoen, zijn onbegrijpelijk. Vijf Cove Guardians uit drie landen houden daar toezicht op de dolfijnmoordenaars en dolfijnen in gevangenschap. Een bende van Japanse nationalisten verscheen vanmorgen bij de baai en reageerde agressief toen ze de Guardians zag. De reactie van de nationalisten is niet verrassend. Wat wel verrassend is, is de reactie van de politie op dit incident.

De politie, die toch gezag en wapens heeft, liet de nationalisten hun gang gaan tegen de Guardians. Maar als de Guardians de dolfijnmoordenaars op dezelfde manier zouden behandelen, zouden ze zeker gearresteerd worden. Nogmaals, we zijn niet bepaald verrast door deze dubbele standaard en we verwachten tegenwoordig zelfs niet anders.

Wat verbijsterend is, is hoe de politie de zaak later afhandelde. De politie vertelde Melissa, de leider van de Cove Guardians, dat de Guardians de politie provoceerden door eerder deze week te gaan zwemmen in de baai. Met andere woorden, de politie behandelt ons zoals de politie soms de schuld bij een verkrachtingsslachtoffer legt, vanwege het dragen van een kort rokje.

Later kwam het echte probleem boven tafel, toen de politie de Cove Guardians verzocht om weg te blijven uit de baai, vanwege de nationalisten. De politie is bang voor de nationalisten. Hoe is dit mogelijk?

De Guardians keerden terug naar de parkeerplaats bij de baai en de politie raakte geagiteerd. Wij overtreden de wet niet, de nationalisten zijn degenen die de wet overtreden. Toen hoorden de Guardians, dat de nationalisten naar het hotel waren gegaan, op zoek naar de Guardians. Ik sprak telefonisch met de politiechefs en vroeg waarom ze bang waren voor de nationalisten. Ik moedigde hen aan hun werk te doen, maar de chefs hadden niets te zeggen.

De nationalisten keerden terug naar de baai en de politie dwong de Cove Guardians hun auto’s in en sommeerde hen te vertrekken uit Taiji. Daarna werd het echt bizar. De nationalisten achtervolgden de politieauto’s, die de voertuigen van de Cove Guardians begeleidden. Soms namen er maar liefst tien voertuigen deel aan de achtervolging naar het zuiden, Taiji uit. Sirenes loeiden en lichten knipperden. Het was duidelijk dat de nationalisten de situatie in de hand hadden.

Het konvooi arriveerde bij het grote politiecomplex in Kushimoto. De politie plaatste de voertuigen van de Cove Guardians achter gesloten hekken. We weten niet waar de nationalisten heen gingen. De Cove Guardians zijn op het politiebureau en op dit moment (15:45u in Japan, op 12 maart 2012) is er geen communicatie met hen mogelijk.

Wij zorgen voor updates terwijl deze dag zich verder ontvouwt in Japan.

Scott West

Cove Guardian Campagne Coördinator
Sea Shepherd Conservation Society

 

Japanse rechtse nationalisten vallen Cove Guardians lastig

Japanse rechtse nationalisten vallen Cove Guardians lastig op de parkeerplaats nabij de baai in Taiji, Japan

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: