Sea Shepherd roept op tot onmiddellijke aktie tegen wrede slachting en illegale handel

9 maart 2012

Sea Shepherd roept op tot onmiddellijke aktie tegen wrede slachting en illegale handel in zeekoeien en zeeschildpadden

Photo courtesy of Save Australia Dugongs and TurtlesFoto met dank aan "Save Australian Dugongs and Turtles" (Red de Australische zeekoeien en schildpadden)

Al sinds 2009 zijn Colin Riddell en Bob Irwin van Save Australian Dugongs and Turtles in de voorhoede aanwezig om de snel verdwijnende Australische schildpadden en zeekoeien te redden.
Met behulp van voormalig Sea Shepherd vrijwilliger Rupert Imhoff hebben ze overtuigend bewijs ontdekt van de wrede slachting van en illegale handel in bedreigde zeekoeien en schildpadden in Queensland.
Ze hebben schokkende beelden weten te bemachtigen van de slachting van kwetsbare zeekoeien en bedreigde groene zeeschildpadden.

Sommige dieren deden er dagen over om te sterven. Bedreigde groene zeeschildpadden worden vastgebonden, op hun rug gedraaid en achtergelaten en sterven zo een pijnlijke dood. Er wordt op ze ingehakt terwijl ze nog leven, en sommige doen er dan nog ruim zeven minuten over om te sterven. Het volledige verslag is hier te zien maar wees gewaarschuwd: dit verhaal bevat verontrustende beelden.

Leiders van de gemeenschap geven toe dat de handel(voornamelijk door Aboriginals) in zeekoeien en zeeschildpaddenvlees en -producten wordt goedgepraat met behulp van inheemse rechten. De handel in bedreigde groene zeeschildpadden en zeekoeien is nu uitgegroeid tot een zwarte markt.

Photo courtesy of Great Barrier Reef Marine Park AuthorityFoto met dank aan Great Barrier Reef Marine Park Authority

James Epong uit Mandaburra, die woont op zijn traditionele geboortegrond, een uur ten zuiden van Cairns en Yarrabah, verklaarde: “Negen van de tien keer wordt het illegale vlees verkocht voor drank of drugs. We kennen iemand in Yarrabah die tachtigduizend dollar in een jaar verdiende met de verkoop van zeekoeien- en schildpaddenvlees.”

Het Mandubarra-volk heeft een verbod uitgeroepen op het vangen van schildpadden en zeekoeien in hun deel van de zee, maar om hen heen gaat de illegale vleeshandel verder.

Als gevolg van de overstromingen in Queensland
verloren ze grote delen van hun habitat,het zeegras, en door verstrikking in vistuig en netten ziet de toekomst er nog somberder uit voor de bedreigde groene zeeschildpadden en zeekoeien, tenzij we nu handelen.

De oceanen, die tot tachtig procent leveren van de lucht die we inademen, zitten wereldwijd in diepe problemen. Het allerbelangrijkste waar de mensheid op gericht zou moeten zijn, is het waarborgen van de biodiversiteit in de oceanen.

Wanneer het gaat om de uitbuiting van een bedreigde diersoort kan er geen speciale ontheffing bestaan op basis van ras of cultuur.

Sea Shepherd steunt de oproep van Bob Irwin en Colin Riddell tot een verbod op de jacht op zeekoeien en schildpadden in Australië.

Om nu actie te eisen voor een onmiddellijk verbod op de jacht op schildpadden en zeekoeien in Australië, schrijf naar:

De Federale minister van Milieu Tony Burke  - Tony.Burke.MP@environment.gov.au
De minister van Milieu voor Queensland Vicky Darling - derm@ministerial.qld.gov.au

Photo courtesy of Great Barrier Reef Marine Park AuthorityFoto met dank aan Great Barrier Reef Marine Park Authority Photo courtesy of Save Australia Dugongs and TurtlesFoto met dank aan "Save Australia Dugongs and Turtles"
Photo courtesy of Save Australia Dugongs and TurtlesFoto met dank aan "Save Australia Dugongs and Turtles" Photo courtesy of Save Australia Dugongs and TurtlesFoto met dank aan "Save Australia Dugongs and Turtles"
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: