Sea Shepherd verplaatst bijtanken naar Auckland eiland

27 februari 2012

Sea Shepherd verplaatst bijtanken naar Auckland eiland

The Yushin Maru No. 3 stays close to the Bob Barker near Macquarie Island. Photo: Carolina A. CastroDe Yushin Maru Nr. 3 blijft in de buurt van de Bob Barker nabij het Macquarie eiland.
Foto: Carolina A. Castro

De Yushin Maru Nr. 3 ligt aan de oostkant van Macquarie eiland en de Shonan Maru Nr. 2 ligt ten westen van het eiland. Dat maakt het moeilijk voor de Steve Irwin en de Bob Barker om brandstof over te pompen en gelijktijdig de Japanse schepen ervan te weerhouden om Sea Shepherd te schaduwen om te voorkomen dat Sea Shepherd de Nisshin Maru nadert.

Hoewel hen was opgelegd om uit de Australische territoriale wateren weg te blijven hebben de twee Japanse schepen niet enkel de Exclusieve Economische Zone van 200 mijl betreden (wat hen verboden was), maar ze zijn ook tot op twaalf mijl van Macquarie eiland genaderd om de Steve Irwin niet uit het oog te verliezen en om de Bob Barker in te halen.

Kapitein Paul Watson heeft daarom besloten om beide Sea Shepherd schepen naar Auckland eiland te laten varen. Daar kunnen de Japanse schepen hen moeilijker volgen omdat ze geen toestemming zullen krijgen om de 12-mijls grens te overschrijden. Sea Shepherd kan van de baaien van Auckland eiland gebruik maken om buiten radarbereik van de Japanse vaartuigen te raken.

De Nieuw-Zeelandse autoriteiten hebben ons verzekerd dat de Japanse walvisvaarders niet in de Exclusieve Economische Zone van Nieuw-Zeeland toegelaten zullen worden. Daarom is Auckland eiland een veiligere locatie voor het overpompen van brandstof.

Na het bijtanken zullen de twee Sea Shepherd schepen opnieuw zuidwaarts varen om het drijvende slachthuis, de Nisshin Maru, te achtervolgen voor de kust van Antarctica.

The Yushin Maru No. 3 follows Sea Shehperd to Macquarie Island. Photo: Carolina A. CastroDe Yushin Maru Nr. 3 volgt Sea Shepherd naar Macquarie eiland. Foto: Carolina A. Castro The Yushin Maru No. 3 waits in Macquarie Island to try to interrupt the Sea Shepherd vessels from refueling. Photo: Carolina A. CastroDe Yushin Maru Nr. 3 wacht bij Macquarie eiland om te voorkomen dat de Sea Shepherd vaartuigen kunnen bijtanken. Foto: Carolina A. Castro

 

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operatie Divine Wind
website voor informatie over onze 2011-2012 campagne ter bescherming van de Antarctische walvissen
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: