Cove Guardian Erwin Vermeulen krijgt een heldenontvangst in Amsterdam

27 februari 2012

Cove Guardian Erwin Vermeulen krijgt een heldenontvangst in Amsterdam

Erwin praat met de media en supporters bij aankomst in Nederland. Foto: Boyan SlatErwin praat met de media en supporters bij aankomst in Nederland. Foto: Boyan Slat

Na de beproevingen van zijn 63 dagen in de gevangenis, de daaropvolgende rechtzaak en vrijspraak in de provincie Wakayama vlakbij Taiji aan de media te hebben beschreven in de Foreign Correspondents Club in Tokio, ging Sea Shepherd Cove Guardian Erwin Vermeulen dolblij aan boord van een vliegtuig op weg naar huis. Hij kwam vandaag om 14:00 uur aan op Schiphol en kreeg een heldenontvangst.

Erwin werd begroet door zijn familie en 50 supporters van Sea Shepherd Nederland. Verschillende vertegenwoordigers van de nationale media waren ook aanwezig om verslag te doen van zijn triomfantelijke terugkeer. Na vele knuffels en schouderklopjes bedankte Erwin iedereen voor de voortdurende steun toen hij zat opgesloten. Hij vertelde de samengekomen menigte op het vliegveld dat hij blij is dat zijn beproeving niet tevergeefs is geweest. Zijn ervaring heeft wereldwijd de aandacht gevestigd op de voortdurende wreedheden tegen de dolfijnen van Taiji; en dat is nu precies waarom hij in eerste instantie Cove Guardian is geworden.

Na zijn korte commentaar kreeg Erwin een koud en verfrissend biertje in zijn handen gedrukt. Hij hief het glas en toastte bescheiden op zijn supporters van over de hele wereld, omdat ze hem nooit hebben opgegeven tijdens zijn twee maanden durende gevangenschap. Hij zei simpel: “Dank je wel, allemaal” en “Het is goed om weer thuis te zijn.

Erwin word begroet door zijn familie, supporters en media bij zijn terugkeer in Nederland. Foto: Boyan SlatErwin word begroet door zijn familie, supporters en media bij zijn terugkeer in Nederland. Foto: Boyan Slat Erwin speaking to media upon his arrival in the Netherlands. Photo: Boyan SlatErwin speaking to media upon his arrival in the Netherlands. Photo: Boyan Slat

 

Please contribute to our
Legal Defense and Education Fund

Donate Now
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: