Sea Shepherd schepen tanken bij om de achtervolging te hervatten

24 februari 2012

Sea Shepherd schepen tanken bij om de achtervolging te hervatten

The Bob Barker with the Steve Irwin in the distance. Photo: Sam SielenDe Bob Barker met de Steve Irwin in de verte.
Foto: Sam Sielen

Het Sea Shepherd schip Bob Barker vertrok gisteren uit Wellington, Nieuw Zeeland om terug te keren naar de Zuidelijke Oceaan.

De Bob Barker zal het Sea Shepherd schip de Steve Irwin ontmoeten bij Macquarie eiland om de Steve Irwin bij te tanken. Beide schepen zullen dan naar het zuiden terugkeren om de achtervolging van de Japanse walvisvloot voort te zetten.

“De Japanse walvisvaarders mogen wettelijk de wateren tot op twaalf mijl afstand van Macquarie eiland niet bevaren”, zei kapitein Paul Watson. "Dit is een kans voor ons om het harpoenschip kwijt te raken dat ons momenteel volgt.”

De Yushin Maru nr. 3 volgt de Steve Irwin al weken en geeft posities door aan de Nisshin Maru. Hierdoor is de Steve Irwin nog niet in staat geweest om de Nisshin Maru in te halen. Maar de Sea Shepherd schepen zijn wel in staat geweest om de Japanse walvisvaarders voortdurend in beweging te houden. Tot op heden hebben de schepen van Sea Shepherd de Japanse walvisvloot al meer dan 15.000 zeemijlen achtervolgd in de afgelopen zeventig dagen.

De schepen van Sea Shepherd blijven de Japanse walvisvloot achtervolgen, om zo tot eind maart 2012 op te treden tegen de illegale walvisjacht.

Kapitein Alex Cornelissen moest terugkeren naar zijn functie als directeur van Sea Shepherd voor de Galápagos eilanden. Eerste officier, Peter Hammarstedt uit Zweden, is gepromoveerd tot kapitein van de Bob Barker.

The Steve Irwin's small boats the Delta and the Terri avoid the Yushin Maru No. 3's water cannons. Photo: Billy DangerDe kleine boten van de Steve Irwin, de Delta en de Terri, vermijden de waterkanonnen van de Yushin Maru nr. 3.
Foto: Billy Danger

 

Divine Wind
Visit our
Operation Divine Wind
site for information about our
2011-12 Antarctic Whale Defense Campaign
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: