Sea Shepherd breidt Amerikaanse Raad van Bestuur uit met drie nieuwe leden

20 februari 2012

Sea Shepherd breidt Amerikaanse Raad van Bestuur uit met drie nieuwe leden

Sea Shepherd Conservation Society groeit en wordt elk jaar actiever. Toegang tot meer middelen maakt dit mogelijk. We hebben altijd volgehouden dat we doen wat we kunnen, naar ons beste kunnen, met de middelen die beschikbaar zijn.

We hebben er ook altijd in geloofd dat we een Raad van Bestuur moeten hebben met een diversiteit aan talent, vaardigheden, ervaring en voorstellingsvermogen.

Daarom verhogen we het aantal bestuursleden naar negen personen.

Momenteel hebben we muzikant Anthony Kiedis, natuurkundige Dr. Bonny Schumacher, maritiem fotograaf Bob Talbot, actrice en muzikante Persia White, UCA professor en astronoom Dr. Ben Zuckerman, en kapitein Paul Watson.

Deze vier heren en twee dames worden nu vergezeld door nog twee dames en één heer om te komen tot een Raad van Bestuur van vijf heren en vier dames.

We zijn er trots op dat we Lani Blazier, Marnie Gaede en Peter Reiman bij de Raad van Bestuur van Sea Shepherd kunnen verwelkomen.

Lani Blazier

Lani BlazierLani heeft meer dan twaalf jaar ervaring in de wereld van digitale media en technologie, waaronder als televisieproducent, community manager en producent van computerspellen. Haar professionele achtergrond bestaat onder andere uit het werken met bekroonde bedrijven zoals NCsoft, als een producent van hun massive multiplayer online (MMO) spel Aion. In 2011 werd ze aangenomen als creatief producent bij 343 Industries in Kirkland, Washington om samen te werken met het interne Halo team van Microsoft Game Studios.

Lani is al haar leven lang supporter van Sea Shepherd en heeft meegedaan aan drie grote campagnes. Ze was daarom erg verheugd en vereerd om te worden gevraagd voor de Raad van Bestuur. Lani zag dit als een mogelijkheid om haar diepe betrokkenheid voor de wereldoceanen te combineren met haar passie voor online communicatie en gemeenschappen. Lani is het jongste teamlid dat ooit op een Sea Shepherd boot heeft gevaren. Ze is op 10-jarige leeftijd voor het eerst meegegaan op reis van San Diego naar Key West in Florida, via het Panama Kanaal, om dolfijnen te beschermen tegen de tonijnindustrie.

Sea Shepherd ziet haar expertise op deze gebieden als mogelijkheid om Sea Shepherd te kunnen koppelen aan de groeiende jeugdbeweging, die zich aangetrokken voelt door Sea Shepherds directe actiestrategiëen. Lani’s doel is om Sea Shepherds online aanwezigheid uit te breiden via sociale media, videospellen en interactie met de gemeenschap. Ze werkt momenteel samen met vrijwilligers in het Verenigd Koninkrijk om een Sea Shepherd videospel te ontwikkelen.

Lani is al sinds haar tienerjaren een verwoede gamer, waarmee ze een plaats heeft verdiend in het eerste volledig gesponsorde Canadese damesteam voor het spel Halflife: Counter-Strike, een snel, tactisch actiespel. Ze heeft recent gewerkt met een team van mannen en vrouwen voor het plannen en uitvoeren van het succesvolle eerste GeekGirlCon in Seattle in 2011.

Naast haar liefde voor de wereld van de science fiction houdt Lani ook van alles wat met water te maken heeft. Daarom was het voor haar een logische keuze om strandwacht te worden om haar opleiding te betalen. Tijdens haar jeugdjaren aan de kust van de Stille Oceaan wandelde ze vaak door de North Shore bergen en ging ze skiën in Blackcomb/Whistler. Naast haar professionele leven en familieverplichtingen heeft Lani ook tijd om vrijwilliger te zijn voor een dierenasiel waar achtergelaten honden verzorgd worden terwijl ze wachten op een nieuw baasje.

Ze is ook de dochter van kapitein Paul Watson.

Marnie Gaede 

Marnie Gaede

Marnie Gaede is een schrijfster, editor en uitgever van diverse boeken en artikelen. Ze heeft Environmental Issues (milieukwesties) gedoceerd aan het Art Center College of Design in Pasadena, California sinds 1993. Ze heeft eind jaren negentig als adviseur voor de Raad van Bestuur van Duke University Primate Center gewerkt. Marnie is bij Sea Shepherd Conservation Society betrokken geweest sinds 1989 en heeft aan diverse campagnes en publicaties meegewerkt. Ze is van 2000 tot 2002 directeur en tien jaar lang adviseur bij Sea Shepherd geweest. Marnie is momenteel bestuurslid van de Galapagos Preservation Society en van Grizzly People. Vanaf 2000 is ze bestuurslid geweest van Fund for Wild Nature en momenteel is ze daar president Het bestuur bestaat uit vrijwilligers en investeert in moderne burgerinitiatieven en innovatieve pogingen tot instandhouding van de natuur die aan opkomende behoeftes voldoen om biodiversiteit en wildernis te beschermen.

Peter Rieman

Peter Rieman

Peter Rieman is directeur en mede-oprichter van Retail Solutions Inc. De afgelopen acht jaar heeft hij geholpen met de opbouw en uitbreiding van Retail Solutions met als doel toonaangevend te worden op het gebied van Demand Signal Management (data-uitwisseling tussen fabrikant en afnemer). Retail Solutions levert haar SaaS service (online-software diensten) momenteel aan 500 klanten, via 57 retailers in twaalf landen. Het bedrijf heeft momenteel 250 werknemers en heeft kantoren in vijf landen.

Peter begon zijn carrière bij de strategische afdeling van The Boston Consulting Group (BCG).

Nadat hij BCG in München verliet kwam hij bij Granger Associates in Californië, waar hij verantwoordelijk was voor winst/verlies van de succesvolle internationale digitale-transmissiehandel. DSC heeft Granger Associates voor 320 miljoen USD overgenomen en werd uiteindelijk Alcatel Noord-Amerika.

Bij Consilium, nu onderdeel van Applied Materials, was Peter afdelingsvice-president (met winst/verlies verantwoordelijkheid) voor het MES product gericht op de halfgeleider en Ruimtevaart & Defensie markten. Onder Peter’s leiding breidde Consilium haar handel en samenwerking in Azië significant uit tijdens het omzetten van het product naar UNIX en SQL.

Recenter heeft Peter de uitbreiding in de VS van Esker SA begeleid, een Frans softwarebedrijf dat de beurs opging in 1997. Hij bouwde het bedrijf in de VS via de overname van vier bedrijven en twee producten. Het resultaat van deze overnames beslaat nu zeventig procent van de omzet.

Peter heeft een Master S.M.E. van de universiteit van Chalmers in Zweden en een MBA van de universiteit van Stanford.

Mijn motivatie om me bij de Raad van Bestuur van Sea Shepherd te voegen: ik vind het belangrijk om de oceanen te behouden als deel van het leven om ons heen. Door de jaren heen heb ik Paul Watson leren kennen en respect gekregen voor zijn vermogen om echte veranderingen te bewerkstelligen. Als bestuurslid hoop ik dat ik wat van mijn ervaring in het bedrijfsleven kan gebruiken voor doorlopende verbeteringen bij Sea Shepherd Conservation Society.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: