Gerechtelijk bevel van ICR verworpen in U.S. District Court

18 februari 2012

Gerechtelijk bevel van ICR verworpen in U.S.

"Dit is een overwinning voor Sea Shepherd, voor de milieuactivisten; het is een overwinning voor de walvissen" –

Charles Moure, advocatenbureau Harris & Moure

Steve Irwin and Yushin Maru 3

Voor de Sea Shepherd Conservation Society was 16 februari een geslaagde dag in de rechtbank, zowel in Japan (zaak Erwin Vermeulen) als in de USA. In Seattle presenteerde het Institute for Cetecean Research (ICR) hun voorlopig gerechtelijke bevel in het proces van het ICR tegen Sea Shepherd.

In Seattle presenteerden Harris & Moure, het advocatenteam van Sea Shepherd, een uitstekende verdediging tegen de poging van het ICR om de activiteiten van Sea Shepherd in het Walvisreservaat van de Zuidelijke Oceaan te stoppen. Rechter Richard A. Jones verwierp de motie van de walvisvaarders om een voorlopig gerechtelijk bevel te verkrijgen, wat betekent dat Sea Shepherd wettelijke bevoegdheid heeft om de anti-walvisvaarders activiteiten voort te zetten in de Zuidelijke Oceaan. Rechter Jones maakte duidelijk dat hij zou nagaan waarom Sea Shepherd (SSCS) zich in de Zuidelijke Oceaan bevindt, maar dat hij ook zou uitzoeken welke gebeurtenissen daar plaats vinden – m.a.w. de illegale walvisvangstactiviteiten van de ICR worden even rigoureus bekeken als hun claims tegen SSCS. Het team van Harris & Moure heeft een motie ingediend om het hele proces te laten verwerpen door de United States Ditrict Court. Over deze motie moet de rechter nog een uitspraak doen.

Dit is een voorbeeld van hoe de hoorzitting verliep:

Rechter Jones: “Welnu, normaal gesproken is het toepassen van een voorlopig bevel een eenvoudige zaak. Maar in dit geval is het ingewikkeld, want het lijkt me duidelijk dat, als ik het bevel verleen dat de eisers vragen, de eisers zonder twijfel verder zullen gaan met het doden van walvissen.”

Mr Neupert (advocaat voor de eisende partij): “[Wat Sea Shepherd doet] is hetzelfde als wat de Somalische piraten in hun wateren doen.”

Het hof: “Raadsman, ziet u geen opvallend verschil tussen iemand die u benadert met een AK 47, of iemand die bierflesjes met boterzuur gooit?”

Mr Neupert: “Ik moet het hof toegeven dat er een verschil is.."

Lees het hele transcript van de hoorzitting en kom regelmatig terug op deze website voor updates!

Court TranscriptICR versus Sea Shepherd transcript of proceedings, February 16, 2012

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense" 
Campagne
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: