Cove Guardian Erwin Vermeulen is vrijgelaten uit de gevangenis

18 februari 2012

Cove Guardian Erwin Vermeulen is vrijgelaten uit de gevangenis

Sea Shepherd Cove Guardian Volunteer, Erwin VermeulenSea Shepherd Cove Guardian vrijwilliger, Erwin Vermeulen

16 februari was een erg goede dag in de rechtbank voor Sea Shepherd vrijwilliger Erwin Vermeulen. In Wakayama, Japan, werd het slotpleidooi gepresenteerd in de zaak van Erwin Vermeulen.

Na het slotpleidooi van zowel de openbaar aanklager als de verdediging, ondertekende de rechter in Wakayama een bevel tot invrijheidsstelling van Erwin, gepresenteerd door de verdediging, in afwachting van de uitspraak van de rechter. De openbare aanklager maakte gebruik van zijn recht om in beroep te gaan bij het hogere gerechtshof om zo de gevangenschap van Erwin voor de rest van het proces af te dwingen. Om er voor te zorgen dat het hoger beroep vandaag zou worden gehoord nam de rechter de uitzonderlijke stap om gisteravond het papierwerk op te sturen naar de hogere rechtbank. De hogere rechterbank koos de kant van de rechter en verwierp het hoger beroep van de openbaar aanklager. Erwin werd vrijgelaten uit de gevangenis en liep voor de eerste keer in 63 dagen buiten in de zon, en werd herenigd met de andere Cove Guardians. Het eerste wat hij deed was zijn vriendin en zijn moeder bellen en een (veganistische) maaltijd eten met zijn vrienden.

Erwin zegt blij te zijn weer in een echt bed te kunnen slapen, met een kachel in de kamer, en is overweldigd door de steun van mensen over de hele wereld.

Op 22 februari keert Erwin terug naar de rechtbank om de uitspraak van de rechter over de beschuldiging wegens mishandeling aan te horen. De aanklager heeft slechts gevraagd om een kleine boete van Yen 100.000 (US$1.300) mocht Erwin schuldig bevonden worden. Er is geen gevangenisstraf geeist. De verdediging belichtte het feit dat de zaak van de aanklagers zaak zonder enige grond is, en hoe slecht de zaak werd onderzocht. Het is duidelijk dat de arrestatie van Erwin en de aanklacht wegens mishandeling politiek gemotiveerd zijn. Het hoger beroep van de openbaar aanklager tegen de vrijlating van Erwin uit de gevangenis is een schaamteloze onrechtvaardigheid en opnieuw bewijs van de politieke motivatie achter deze zaak.

Erwin zal niet met de media praten tot na de uitspraak op 22 februari. Houd onze website in de gaten voor updates over deze zaak!

Erwin and Scott Erwin 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: