Update over de gevangengehouden Cove Guardian Erwin Vermeulen, 8 februari 2012

9 februari 2012

Update over de gevangengehouden Cove Guardian Erwin Vermeulen, 8 februari 2012

Cove Guardian Erwin Vermeulen8 februari 2012- Cove Guardian campagneleider Scott West en twee andere vrijwilligers mochten op maandag 6 februari Erwin bezoeken. Ze mochten hem 15 minuten zien (achter glas) terwijl een Japanse bewaker uitvoerig aantekeningen maakte. De bewaker zat links naast Erwin en droeg een wit masker over zijn gezicht. Hoewel hij er vermagerd uitzag, leek Erwin vol goede moed. De bezoekers konden hem korte berichten van vrienden en familie doorgeven, en ook een bericht van de Nederlandse acteur Rutger Hauer. Ze vertelden Erwin over de wereldwijde nachtwakes met kaarslicht die ter ere van hem zijn gehouden. Hij was erg verrast en dankbaar voor alle steun en voor de aandacht die er door zijn gevangenname is voor de gruwelijke dolfijnenslachting in Taiji. Erwin hield eerst een dagelijks dagboek bij waarin hij zijn gedachtes en ervaringen tijdens zijn detentie opschreef, maar deze aantekeningen zijn in beslag genomen. Hij zei dat hij meer zal schrijven wanneer hij denkt dat het niet meer in beslag zal worden genomen. Erwin vroeg weer naar nieuws over de huidige Sea Shepherd campagnes en vroeg of hij toestemming zou krijgen naar Taiji terug te keren.

Hij wordt in eenzame opsluiting vastgehouden en krijgt twee keer per week wat warm water dat hij over zich heen mag gooien; dat zijn de enige douches die hij krijgt. Het eten in Wakayama is iets beter dan wat hij in Shingu kreeg. De gevangenisbewaker leek het erg belangrijk te vinden dat bekend is dat zij hun best doen om te zorgen voor veganistische maaltijden voor Erwin. Het lijkt erop dat ze zich zorgen maken over de invloed die dit heeft op hun imago. Erwin mag één keer per dag zijn cel uit om 30 minuten buiten door te brengen. Hij liet weten dat hij hoopt dat zijn tijd in de gevangenis een motivatie zal zijn voor anderen om ook betrokken te raken bij het beëindigen van de dolfijnenslachting in Taiji.

Op dezelfde dag had in Nederland Erwin’s familie samen met Laurens de Groot en Geert Vons, vertegenwoordigers van Sea Shepherd Nederland, een ontmoeting met de Minister van Buitenlandse Zaken. De groep liet weten teleurgesteld te zijn in het onvermogen van de Nederlandse regering om iets tegen de detentie van Erwin te doen. Erwins familie uitte hun frustratie over het feit dat zij Erwin niet telefonisch mogen spreken. Ze maakten ook duidelijk dat ze verwachten dat de minister meer medeleven toont en meer actie onderneemt voor Erwin.

Later die avond woonde de groep een bijeenkomst van de Nederlandse Tweede Kamer bij waar meneer Vermeulen een presentatie gaf. Hij gaf de Kamer het laatste nieuws over Erwin en Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland (die de eerste twee sessies van Erwins rechtszaak bijwoonde) vertelde over de gebeurtenissen tijdens het proces. Daarna kreeg het Nederlandse parlement de Academy Awardwinnende documentaire The Cove te zien, de documentaire die de verschrikkingen van de dolfijnenslachting in Taiji wereldwijd bekend maakte.

Meneer Vermeulen vertelde het parlement hoe het zien van The Cove Erwin ertoe motiveerde om vrijwilliger te worden voor Sea Shepherd. Hij vertelde dat Erwin technicus is van beroep en voor een Nederlandse cruisemaatschappij werkt die natuurvakanties verzorgt in de gebieden rond de Noord- en Zuidpool. Erwin gebruikte zijn vakantiedagen om deel te nemen aan de Cove Guardian-campagne en heeft ook als vrijwillig hoofdtechnicus gewerkt op eerdere campagnes tegen de walvisjacht in Antarctica. Erwins vader vertelde ook over zijn zoons passie om slachtoffers van illegale hondengevechten te socialiseren en ervoor te zorgen dat de honden geadopteerd worden door liefdevolle gezinnen.

Tot slot drong meneer Vermeulen er bij het parlement op aan dat zij andere landen moet mobiliseren om actie te ondernemen tegen de wreedheden die in Taiji worden begaan. Hij stelde dat het de verantwoordelijkheid is van de internationale gemeenschap om Japan onder druk te zetten deze slachting te stoppen.

In de 55 dagen die Erwin vastzit, zijn ongeveer 340 dolfijnen op wrede wijze vermoord in de Cove terwijl 28 andere dolfijnen gevangen zijn genomen om de rest van hun leven gevangen te zitten in dolfinaria. Hierbij moet genoteerd worden dat in deze periode ook 13 dagen zitten waarbij de dolfijnenmoordenaars vrij namen voor een eindejaarsvakantie. De slotdag van Erwins proces staat gepland op 16 februari. De uitspraak zal plaatsvinden op 22 februari.

Bezoek voor meer informatie de website van onze Cove Guardians.

Draag alstublieft bij aan ons fonds voor rechtsbijstand en educatie.

 

  Draag alstublieft bij aan ons fonds voor rechtsbijstand en educatie
Donate Now
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: