Politie in Taiji verbiedt walkie-talkies van de Cove Guardians

8 februari 2012

Politie in Taiji verbiedt walkie-talkies van de Cove Guardians

De politie in Taiji blijft de spelregels veranderen en beschermt hiermee de dolfijnenmoordenaars in de beruchte Japanse ‘Cove’ waar jaarlijks duizenden dolfijnen worden afgeslacht.

Met Erwin voor de derde maand in de gevangenis in afwachting van een uitspraak over de beschuldiging dat hij zogenaamd een dolfijnmoordenaar zou hebben “geduwd”, besloot de politie vandaag om de andere Cove Guardians aan te houden waarbij ze werden geïnformeerd dat het illegaal is om hun walkie-talkies in Japan te gebruiken.

Het gaat om dezelfde walkie-talkies die de Cove Guardians al twee jaar lang elke dag gebruikt hebben in Taiji en hetzelfde type dat Erwin Vermeulen aanhaalde voor zijn verdediging,  aangezien hij via de walkie-talkie voortdurend in contact stond met de andere Cove Guardians toen de vermeende duw plaatsvond.

De politie van het Wakayama prefectuur lichtte Scott West -leider van de Cove Guardians - in dat het gebruik van de walkie-talkies bestraft zou kunnen worden met maximaal een jaar celstraf.

Vier Cove Guardians moesten een verklaring ondertekenen waarmee zij het gebruik van de walkie-talkies erkenden, en werden vervolgens geïnformeerd dat ze in de gaten gehouden zouden worden. Ze zouden kunnen worden gearresteerd als ze nog eens betrapt werden op het gebruik van de walkie-talkies.

De Cove Guardians mogen wel walkie-talkies gebruiken maar ze zullen walkie-talkies van Japanse makelij moeten kopen die aan de Japanse regelgeving voldoen. Zo zal ook alle radiocommunicatie door de politie af te luisteren zijn.

Operatie Infinite Patience gaat verder, ondanks weer een hindernis, opgeworpen door de politie die zich meer als een persoonlijke lijfwachteenheid opstelt ten behoeve van de dolfijnendoders dan als onpartijdige politieagenten.

 

  Please contribute to our
Legal Defense and Education Fund

Donate Now
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: