Help Sea Shepherd een derde groot schip te lanceren ter bescherming van de walvissen

18 januari 2012

Help Sea Shepherd een derde groot schip te lanceren ter bescherming van de walvissen

Sea Shepherd heeft een derde groot schip nodig om 100% effectief te worden in de Zuidelijke Oceaan.

De sleutel tot 100% succes in het tegenhouden van de illegale walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan is om de walvisvaarders een op een te bestrijden.

“Er zijn drie harpoenschepen en twee grote schepen van Sea Shepherd,” zei kapitein Paul Watson. “Twee van de drie harpoenschepen hebben geen enkele harpoen afgevuurd, omdat ze worden gedwongen om twee schepen van Sea Shepherd, de Steve Irwin en de Bob Barker, te achtervolgen om te voorkomen dat ze dichter bij het Japanse fabrieksschip de Nisshin Maru komen.”

De Nisshin Maru en een harpoenschip hebben geen tijd gehad om te stoppen en walvissen te doden omdat ze blijven bewegen om de twee schepen van Sea Shepherd te ontwijken. De twee harpoenschepen die de twee schepen van Sea Shepherd achtervolgen houden de Nisshin Maru op de hoogte van de bewegingen van de natuurconservatieschepen om te voorkomen dat de bemanning van Sea Shepherd dichterbij het fabrieksschip komt.

Op dit moment heeft de Steve Irwin het harpoenschip Yushin Maru No. 2 achter zich aan. De Shonan Maru No. 2, het beveiligingsschip van de Japanse walvisvloot, is teruggevallen dankzij de inspanningen van de drie activisten van Forest Rescue die aan boord gingen van het schip, wat resulteerde in een bevel van de Australische regering om ze over te dragen aan het Australische douaneschip Ocean Protector.

De Bob Barker raakte de achtervolgende Yushin Maru No. 3 kwijt bij Macquarie Eiland nadat de Australische regering het achtervolgende harpoenschip gebood te vertrekken. Sindsdien heeft de Yushin Maru No. 3 waarschijnlijk geprobeerd om de Bob Barker terug te vinden.

Het enige schip dat in een positie verkeert om walvissen te doden is de Yushin Maru.

In juli 2011 had kapitein Paul Watson een ontmoeting met vertegenwoordigers van Greenpeace bij de vergadering van de Internationale Walvisvaartcommissie op het eiland Jersey, waar hij hen gevraagd heeft een van hun schepen naar de Zuidelijke Oceaan te sturen om het derde harpoenschip bezig te houden. Kapitein Watson zei dat Greenpeace de middelen heeft om te helpen bij het stopzetten van de gehele walvisvangst in de Zuidelijke Oceaan, door slechts een schip van hun vloot te sturen om de inspanningen van Sea Shepherd te ondersteunen.

Greenpeace weigerde. Ze hebben de schepen en ze hebben de middelen, maar ze weigerden.

Dit is natuurlijk hun recht, maar niet als ze geld ophalen door te beweren dat ze echt de illegale walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan stoppen. Ze zamelen miljoenen dollars in door te zeggen dat ze schepen in de Zuidelijke Oceaan hebben die de walvissen beschermen.

Bemanningsleden van Sea Shepherd, waaronder kapitein Paul Watson, hebben straatcolporteurs van Greenpeace meegemaakt die hen niet alleen recht in hun gezicht vertelden dat Greenpeace walvissen in de Zuidelijke Oceaan beschermt, maar ook dat de Steve Irwin en de Bob Barker schepen van Greenpeace zijn. Toen kapitein Watson en de anderen onthulden wie ze waren, werd hen verteld dat de Greenpeace-colporteurs werd opgedragen om te zeggen dat deze schepen in de Zuidelijke Oceaan van Greenpeace waren.

Elissa Sursara, een landvrijwilligster van Sea Shepherd en tevens bekend natuurbeschermster, nam het volgende gesprek op met een Greenpeace-colporteur buiten een boekwinkel van Borders op de Albert Street in Brisbane.

Luister naar conversatie tussen de colporteur van Greenpeace en de vrijwilliger van Sea Shepherd:

Het feit blijft dat de enige echt geredde walvissen in de Zuidelijke Oceaan allen zijn gered door interventie van Sea Shepherd. Sea Shepherd heeft bewezen dat agressieve, niet-gewelddadige interventie zeer effectief kan zijn. We hebben de sleutel gevonden tot het fysiek stopzetten van deze illegale walvisvangst en elk jaar is Sea Shepherd doeltreffender geworden dan het jaar ervoor. Vorig seizoen waren de walvisvaarders slechts in staat om 17% van hun zelfbenoemde quotum te vangen, wat betekent dat Sea Shepherd in staat was om 863 walvissen te redden, ten opzichte van de 528 geredde walvissen het jaar daarvoor.

Sea Shepherd moet het dit seizoen net zo goed of beter kunnen doen, maar om 100% effectief te zijn moet Sea Shepherd een op een tegen de harpoenschepen strijden. Dat betekent dat we in het bezit moeten komen van nog een schip.
We hebben er een gevonden. De kostprijs is 1,5 miljoen euro, of net iets meer dan 2 miljoen Australische of Amerikaanse dollars.

Om dit doel te bereiken zijn wij op zoek naar sponsoring.

De walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan hebben behoefte aan een vloot die 100% effectief is. We moeten volgend seizoen terugkeren met de Steve Irwin, de Bob Barker, en ons binnenkort gerepareerde snelle verkenningsschip, de Brigitte Bardot. Hier bovenop hebben we een vierde schip nodig – een derde, groter schip om het derde harpoenschip bezig te houden en de criminele walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan volledig stil te leggen.

Sea Shepherd zal de walvisjacht in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan beëindigen door middel van geduld en door onze middelen te versterken om net zo sterk, of sterker te worden dan de walvisvloot.

Het waarborgen van de integriteit van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan is een zaak die we niet opgeven totdat we deze georganiseerde criminele onderneming, die bedreigde en beschermde walvissen afslacht in flagrante schending van internationale beschermingswetten, volledig verslagen hebben.

U kunt ons helpen om een toevoeging aan de Sea Shepherd beschermingsvloot van de Zuidelijke Oceaan te water te laten. Samen kunnen we deze moordenaars voor altijd uit het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan verdrijven.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: