Drie Sea Shepherd bemanningsleden gewond tijdens schermutseling met Japans harpoenschip

18 januari 2012

Drie Sea Shepherd bemanningsleden gewond tijdens schermutseling met Japans harpoenschip

18 Januari 2012

Yushin Maru crew dropping metal objectsBemanning van Yushin Maru laat grijphaak vallen op Sea Shepherd bootjes en verwondt bemanningsleden

De Japanse walvisvaarders hebben hun agressie doen escaleren, door ijzeren grijphaken naar Sea Shepherd boten te gooien.

Twee bemanningsleden van de Steve Irwin werden aan de schouder geraakt door ijzeren grijphaken en één bemanningslid werd tweemaal in het gezicht geraakt met een bamboe stok.

De Yushin Maru Nr.2 blijft de Steve Irwin schaduwen. Het voorval vond plaats om 03.00 uur AEST op 64° 17’ Z en 155° 41’ O. Dat is ongeveer 300 mijl ten noorden van het Mawson Schiereiland, voor de kust van George V Land, Antarctica.

“Onze bootjes probeerden het Japanse harpoenschip Yushin Maru Nr.2 te vertragen, die de Steve Irwin op een agressieve manier blijft achtervolgen,” zei kapitein Paul Watson..

Het Amerikaanse bemanningslid Brian Race (25) uit New York werd tweemaal in het gezicht gestoken met een bamboestok en liep daarbij snijwonden op boven zijn rechteroog en op zijn neus.

Russel Bergh (35) uit Zuid-Afrika, cameraman voor Animal Planet, werd aan zijn rechterarm en schouder geraakt door een ijzeren grijphaak, die vanuit het harpoenschip werd geworpen, wat resulteerde in zware kneuzingen.

Fotograaf Guillaume Collet (27) uit Frankrijk werd eveneens geraakt aan zijn rechterarm en schouder door een ijzeren grijphaak. Ook hij liep zware kneuzingen op.

Op het Japanse schip raakte niemand van de bemanning gewond.

Twee van de drie harpoenschepen zijn toegewezen om Sea Shepherd schepen te schaduwen. Op die manier zijn twee van de drie doodsschepen effectief buiten strijd.

“We zijn bijna aan de rand van de oostgrens van het jachtgebied, dat ze zichzelf toegewezen hebben,” aldus kapitein Watson. “We zouden in de buurt moeten zijn.”

Yushin Maru sprays Delta boat with water cannonYushin Maru bespuit Delta bootje met waterkanon

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"- Campagne
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: