Mededeling Humane Society International

13 januari 2012

Humane Society International herinnert Australië eraan dat Japanse walvisvaarders illegaal zijn in Australische territoriale wateren

Verklaring van Humane Society International (HSI), de organisatie die met succes de Japanse walvisjagers voor het gerecht sleepte en een gerechtelijk bevel kreeg dat de Japanse walvisvaarders de toegang tot de Australische territoriale wateren verbood:

Onder de Environment Protection and Biodiversity Conservation Act 1999 is het een overtreding voor een walvisvaarder om overal in Australië binnen de 200 nautische mijl van de EEZ te werken, niet alleen binnen onze 12 nautische mijl aan territoriale wateren. HSI stelt dus dat de Shonan Maru nr. 2 altijd al in strijd was met de wet terwijl zij in de Australische EEZ was en daarom aangehouden had moeten worden in dit stadium. Ook de inval van de Yushin Maru No 3 in onze wateren voor de kust van Macquarie Eiland is een schending van de wet, en van grote zorg omdat dit sub-Antarctische gebied op de Werelderfgoedlijst is gezet. HSI is zeer verheugd te horen dat de drie walvisactivisten, die worden vastgehouden aan boord van het schip, nu zullen worden vrijgelaten.

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"
 Campagne
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: