De entering van de Shonan Maru Nr.2

11 januari 2012

De entering van de Shonan Maru Nr.2

Tijdslijn van de gebeurtenissen

Vrijdag 6 januari 2012:

Drie leden van Forest Rescue bezoeken de Steve Irwin in de haven van Fremantle met de vraag of Sea Shepherd hen wil helpen bij het enteren van de Shonan Maru Nr. 2. Hun doel is duidelijk te maken dat het de regering aan daadkracht ontbreekt om de illegale walvisjacht in de Zuidelijke Oceaan te stoppen en om te proberen de Shonan Maru Nr. 2 te vertragen, waardoor het voor de Steve Irwin mogelijk wordt aan haar achtervolger te ontsnappen. Kapitein Paul Watson gaat akkoord met dit verzoek

Zaterdag 7 januari:

De Steve Irwin blijft bij Rottnest Island om de bewegingen van de Shonan Maru Nr. 2 in de gaten te houden en wacht op de bemanning van Forest Rescue die voorbereidingen treft voor het regelen van een boot die hen vanaf de kust naar zee kan brengen. Om 14.42 uur vaart de Steve Irwin zuidwaarts langs de kust van West-Australië. Om 19.00 uur vermeldt Sea Shepherd op haar website dat de Steve Irwin motorische problemen heeft en dat ze moet stoppen voor reparatie. Sea Shepherd is zich er van bewust dat de walvisvaarders de website van Sea Shepherd in de gaten houden. Om 23.05 uur stopt de Steve Irwin en blijft ongeveer 11 zeemijl uit de kust van Bunbury drijven. De Shonan Maru Nr. 2 stopt 11 zeemijl achter de achtersteven van de Steve Irwin.

De drie leden van Forest Rescue die deelnemen aan de entering zijn Geoffrey Tuxworth, Simon Peterffy en Glen Pendlebury. Alledrie komen ze uit West-Australië.

Doelstellingen:

  1. Ga aan boord van de Shonan Maru #2
  2. Vertraag de Shonan Maru Nr. 2 waardoor de Steve Irwin kan ontsnappen.
  3. Zorg voor internationale aandacht voor de nog steeds doorgaande illegale walvisjacht van Japan en voor het gebrek aan daadkracht van de regering van minister-president Gillard.
  4. Breng het Japanse veiligheidsschip in verlegenheid door langs hun beveiliging te komen, wat gezichtsverlies zal veroorzaken.

Zondag 8 januari:  Middernacht

Sea Shepherd zet twee rubberbootjes, de Delta en de Bindi, uit om de bemanning van Forest Rescue te ontmoeten. De drie mannen worden van hun eigen boot opgehaald. Verborgen door de donkere nacht varen de rubberbootjes dan richting de Shonan Maru Nr. 2.

03.01 uur: De motor van de Bindi begeeft het. Kapitein Watson geeft aan dat de Delta de missie voort moet zetten.

04.30 uur: De Delta wringt zich tussen twee punten van de Shonan Maru Nr. 2 en tegen de romp aan en de drie mannen banen zich een weg tussen de reling en het prikkeldraad door om aan dek te komen. Als de mannen aan dek zijn, keren de Delta en de Bindi om 6.30 uur terug naar de Steve Irwin.

De positie van de Shonan Maru Nr. 2 ten tijde van de entering: 32° 57” 48” Zuid en 115° 20’ 24” Oost. (16,2 zeemijl uit de kust van West-Australië)

Maandag 9 januari:

De Shonan Maru Nr. 2 blijft de Steve Irwin achtervolgen. Om 12 uur ’s middags is hun positie: 37° 41” Zuid & 115° 14” Oost (173 zeemijl zuidelijk van Australië)

Dinsdag 10 januari:

De Shonan Maru Nr. 2 blijft de Steve Irwin achtervolgen. Om 12 uur ’s middags is hun positie: 41° 19” Zuid & 115° 58” Oost (380 zeemijl vanaf Australië).

De Yushin Maru Nr. 3 is vier mijl verwijderd van de kust van MacQuarie Island, wat is vastgelegd door het Sea Shepherd schip de Bob Barker. Sea Shepherd biedt aan om de drie activisten van Forest Rescue op te halen, zodat de regering geen kosten hoeft te maken door de Ocean Protector te sturen om de mannen op te halen. De regering reageert niet.

Woensdag 11 januari:

De Shonan Maru Nr. 2 blijft de Steve Irwin achtervolgen. Om 11.00 uur is hun positie: 44° 13 Zuid & 119° 51 Oost (560 zeemijl van Australië). Om 17.00 uur Australische tijd bevindt de Yushin Maru Nr. 3 zich nog steeds binnen de 12 mijl van de territoriale wateren van MacQuarie Island.

De positie van de Ocean Protector is onbekend. Niemand van de Australische regering heeft gedurende deze tijdslijn contact opgenomen met de Steve Irwin. Het enige contact dat er is geweest was met de kantoren van senator Bob Brown en het liberale parlementslid Greg Hunt.

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense" 
Campagne
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: