Japans harpoenschip komt in de Australische twaalfmijlszone

10 januari 2012

Japans harpoenschip komt in de Australische twaalfmijlszone

Yushin Maru with GEA tag

Aangemoedigd door hun vermogen om de Australische economische zone zonder boete te kunnen betreden, waar ze vervolgens drie Australische burgers vasthielden en meenamen, hebben de Japanners nu een stap verder gezet door de twaalfmijlszone van de Australische territoriale wateren rond Macquarie eiland binnen te varen.

De Yushin Maru #3 bevindt zich momenteel (om 1400 uur AEST) op 5 nautische mijlen van het strand van Macquarie eiland. Het Sea Shepherd schip Bob Barker deed een poging om de Yushin Maru #3 af te schudden bij Macquarie eiland.

Volgens een gebod van het Australische federale hof in 2008, is het de Japanse walvisvaarders verboden om de territoriale wateren van Australië binnen te varen.

De Steve Irwin is nu bijna 650 kilometer ten zuiden van Australië, met de Shonan Maru #2 die haar achtervolgt op een afstand van 10 nautische mijlen. De drie Australische mannen die aan boord gingen van het Japanse schip zijn nog steeds gevangenen op het schip.

Macquarie eiland behoort ook tot het werelderfgoed en een walvisdodend schip heeft niets te zoeken in de wateren van een eiland dat behoort tot de werelderfgoederen.

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"
 Campagne
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: