Australische walvisbeschermers tegen hun wil op weg naar Antarctica

9 januari 2012

Australische walvisbeschermers tegen hun wil op weg naar Antarctica

Forest Rescue activisten Geoffrey Tuxworth, Simon Peterffy en Glen Pendlebury hebben juist de Australische Economische Exclusieve Zone verlaten aan boord van de Shonan Maru #2. Ze zijn nu in de internationale wateren op weg richting de kust van Antarctica in het zuiden. De Shonan Maru #2 ging om 19.15 uur West-Australische tijd over de grens op 38 graden, 12 minuten zuid en 115 graden, 02 minuten oost, ten zuiden van de zuidwestelijke punt van Australië.

De Shonan Maru #2 is 26 kilometer achter de Steve Irwin en beide schepen gaan in zuidelijke richting naar de kust van Antarctica, 1900 kilometer verderop.

“Het lijkt erop dat de Japanners drie Australische burgers duidelijk hebben ontvoerd uit de territoriale wateren van Australië binnen de economische zone van 24 nautische mijl. Deze mannen zijn tegen hun wil uit de Australische wateren verwijderd, zonder Australische Douane en Immigratie-klaring en ze hebben geen paspoorten,” zei kapitein Paul Watson. "Ik kan me niet voorstellen dat drie Japanners 26 kilomter van Japan aan boord gaan van een Australisch schip en tegen hun wil naar Australië worden vervoerd en dat de Japanners dit tolereren. Japan weet nu dat hen een groen licht gegeven is door Australië om hun agressieve tactieken te escaleren. "

Steve Irwin radar screen showing Shonan Maru #2 leaving the Australian EEZ with three Australian citizens onboardRadarscherm op de Steve Irwin dat de Shonan Maru #2 laat zien tijdens het verlaten van de Australische EEZ met drie Australische burgers aan boord

 

Divine Wind
Visit our
Operation Divine Wind
site for information about our
2011-12 Antarctic Whale Defense Campaign
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: