32 ° 57 ‘48" Zuid en 115 ° 20’ 24" Oost

9 januari 2012

32 ° 57 '48" Zuid en 115 ° 20' 24" Oost

Dit was de positie van de Shonan Maru #2 toen de drie moedige activisten van Forest Rescue op 8 januari om 04.30 uur aan boord gingen.

De Australische procureur-generaal sprak gisteren gedachteloos en schaamteloos tegen de media over de gebeurtenis voor de kust van West-Australië.

De Australische procureur-generaal Nicola Roxon aarzelde niet om uit te leggen waarom ze niets kon doen om te helpen de vrijlating van de drie mannen, die op dit moment gevangen worden gehouden aan boord van het beveiligingsschip van de Japanse walvisvloot, de Shonan Maru # 2, veilig te stellen. Het incident gebeurde buiten de territoriale wateren van Australië, zei ze, en er is niets wat ze daaraan kon doen.

Hoe weet ze waar het incident plaatsvond? Ze weet dat omdat de public-relations spreekbuis voor de walvisvaarders, Glenn Inwood uit Nieuw-Zeeland, dat haar vertelde.

Dat was goed genoeg voor Nicola. Ze had haar excuus en hoefde dat excuus niet te compliceren met de werkelijke feiten en bewijs.

Volgens de Japanners waren ze zo’n 44 kilometer buiten de kust en toevalligerwijs net een mijl buiten de vierentwintig mijls economische zone, het gebied waar de Australische douane en immigratiedienst absolute controle hebben.

De actuele positie van de boarding was 16,2 mijl van het strand. Hoe weten wij dat? We weten dat als gevolg van een apparaat, GPS genaamd, en die laat zien dat hun positie 32 ° 57 ‘48 "zuid en 115 ° 20’ 24" oost was.

Het zijn niet alleen onze GPS units op de Steve Irwin en onze kleine bootjes, maar de tijd en de positie zouden op de GPS-eenheid van de Shonan Maru #2 te vinden moeten zijn. Dat GPS apparaat is het enige bewijs dat de drie Australische mannen nodig hebben om te bewijzen waar ze waren en wanneer ze daar waren toen ze aan boord van het Japanse schip gingen.

Het zou gemakkelijker zijn als de Shonan Maru #2 hun AIS-systeem geactiveerd had, zoals vereist door de wet, maar dat hadden ze niet.

Vandaag zei de Australische regering dat ze geen idee hadden waar de drie mannen waren of waar de Shonan Maru #2 was. Natuurlijk was het enige dat ze hadden hoeven doen ons te bellen en we hadden ze precies kunnen vertellen waar het Japanse schip was, en nog steeds is, en dat is precies tien mijl achter ons, daar waar zij al bijna een maand lang zijn.

De procureur-generaal zei dat het schip het recht van onschuldige doorvaart door de Australische wateren had. Maar dit is hetzelfde schip dat de Ady Gil in tweeën ramde en niet aansprakelijk is gesteld voor de schade en waarvan de kapitein weigerde mee te werken aan het onderzoek van de Australische overheid naar de vernietiging van de Ady Gil.

En de Shonan Maru #2 was niet het recht van onschuldige doorvaart aan het uitoefenen. Ze waren de Steve Irwin aan het achtervolgen in Australische wateren ter ondersteuning van de illegale walvisjacht en ze lagen op de loer buiten Fremantle tot het vertrek van de Steve Irwin. Dit alles om een walvisvloot veilig te stellen waarvan de activiteiten in tegenstrijd zijn met een uitspraak van het Australische federale hof in 2008, die verbiedt dat schepen die betrokken zijn bij de walvisjacht de Australische wateren bevaren.

De Australische kustwacht, douane en marine hadden deze gelegenheid moeten aangrijpen om de kapitein en de bemanning van de Shonan Maru #2 vragen te stellen over de vernietiging van de Ady Gil en de schending van de uitspraak van het federale hof in 2008.

In plaats daarvan was de procureur-generaal er snel bij om haar handen van de zaak af te trekken en om te geloven wat de Japanners haar wilde vertellen. Uiteindelijk besloot ze dat Tokio geruststellen belangrijker was dan lastig te doen over iets triviaals als bewijs.

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense" 
Campagne
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: