Drie Australiërs gevangen gehouden op een Japanse walvisvaarder in de Australische wateren

7 januari 2012

Drie Australiërs gevangen gehouden op een Japanse walvisvaarder in de Australische wateren

Shonan Maru #2Shonan Maru #2Sea Shepherd Conservation Society heeft vanmorgen vroeg Forest Rescue Australia (http://www.rainforestrescue.org.au/) geholpen bij een ingewikkelde en gedurfde actie, om aan boord te gaan van de Shonan Maru 2 in de wateren van Bunbury, West Australië.

Geoffrey Owen Tuxworth (47) uit Perth, Simon Peterffy (44) uit Bunbury en Glen Pendlebury (27) uit Fremantle, allen van Forest Rescue, kwamen per boot van de wal om het Japanse schip Shonan Maru #2 te onderscheppen, dat het Sea Shepherd ship Steve Irwin volgde op 16,2 zeemijlen van de kust en 22 zeemijlen ten noordwesten van Bunbury, West-Australië. De positie van de Shonan Maru op het moment dat zij aan boord gingen was 32 graden, 0 minuten Zuid en 115 graden, 21 minuten Oost. Zij werden tegemoet gevaren door twee kleine bootjes van de Steve Irwin. De bootjes benaderden de Shonan Maru in het duister en de drie zochten met succes hun weg voorbij het prikkeldraad en scherpe punten en over de railing van het Japanse walvisschip.

Zij kwamen met een boodschap: "Breng ons terug naar de wal in Australië en verwijder uzelf daarna uit onze wateren.''
 
Op dit moment worden drie Australische burgers vastgehouden als gevangenen aan boord van het Japanse schip Shonan Maru 2. Zij worden vastgehouden in Australische territoriale wateren door een binnenvallend, Japans, schip, dat gewapend, Japans, militair, personeel bevat.


 
Verklaring van Forest Rescue

Wij zijn uit de bossen van Australië gekomen om de walvissen te verdedigen die worden afgeslacht in de Australische territoriale wateren.

Wij zijn Australische burgers en we zijn in Australische territoriale wateren aan boord gegaan van het onder Japanse vlag varende schip Shonan Maru #2, op een positie van 32 graden, nul minuten Zuid en 115 graden, 21 minuten, Oost. Wij hebben deze actie om aan boord van de Shonan Maru #2 te gaan, ondernomen om te protesteren tegen het feit dat dit schip deel uitmaakt van een walvisvaardersvloot die opereert met minachting voor het Australische Gerechtshof. Deze vloot bevindt zich in Australische wateren in strijd met een uitspraak van het Australische federale gerechtshof en tegen de wil van de Australische bevolking in.

''Wij zijn aan boord van dit schip, omdat onze regering gefaald heeft om de belofte die zij vóór de verkiezingen gemaakt heeft in ere te houden, om een eind te maken aan de walvisvaart in de Zuidelijke Oceaan,'' zei Simon Peterffy.

Forest Rescue heeft besloten om actie te ondernemen, om te voorkomen dat de Shonan Maru #2 de Steve Irwin terug naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan zou volgen.

Forest Rescue is opgestaan om de Sea Shepherd Conservation Society te helpen bij haar campagne om het illegaal stropen van walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan te stoppen.

Wij nemen deze actie om de Australische regering te herinneren aan haar plicht om de bestaande wetten aangaande het verbod op de aanwezigheid van walvisvaarders in onze wateren uit te voeren.

Wij, als Forest Rescue, zijn beledigd door en teleurgesteld in onze regering, die de doorgang van walvisstropers in Australische wateren toe heeft gestaan.

Forest Rescue Contact: Michael Montgomery 0451058005
Forest Rescue Media Contact: Amy Flee 0428048632

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
2011-12 Antarctic Whale Defense Campaign
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: