De Bob Barker gaat achter de Japanse walvisvloot aan in Frans Antarctisch gebied

4 januari 2012

De Bob Barker gaat achter de Japanse walvisvloot aan in Frans Antarctisch gebied

A Sea Shepherd small boat crew encounters The Yushin Maru #3 harpoon vessel in French Antarctic waters. Photo: Carolina A. CastroDe bemanning in een klein vaartuig van Sea Shepherd treft de Yushin Maru 3 harpoeneerboot  aan in Franse Antarctische wateren. Foto: Carolina A. Castro

Om 04.00 uur op woensdag 4 januari haalde de Bob Barker de Japanse walvisvloot in, op 190 mijl (305,71 km) ten noorden van het Franse Antarctische station Dumont D’Urville.

Terwijl de Bob Barker uitkeek naar het Japanse fabrieksschip de Nisshin Maru, trof het een van de drie harpoenschepen aan, de Yushin Maru 3. Het ziet ernaar uit dat de Yushin Maru 3 nog niet is gestart met de walvisjacht , omdat haar harpoen nog bedekt is.

De walvisvloot heeft wanhopig geprobeerd om Sea Shepherd te vermijden. Hiervoor voer zij 1500 mijl (ruim 2400 km) naar het zuidoosten vanaf de plek waar zij het eerst werd ontdekt door een onbemand verkenningsvliegtuig dat was ingezet door de Steve Irwin.

De Bob Barker blijft naar het oosten varen om het Japanse fabrieksschip te achtervolgen en wordt nu zelf geschaduwd door de Yushin Maru 3. De walvisvloot heeft de Franse EEZ (Exclusieve Economische Zone) verlaten en bevindt zich nu in het Australisch Antarctisch Territorium. Dit kan Sea Shepherd bevestigen.

De Shonan Maru 2 zit de Steve Irwin en Brigitte Bardot op de hielen; beide vaartuigen zijn op weg naar Fremantle. De Shonan Maru 2 bevindt zich nu 65 mijl (ruim 104 km) binnen de Australische Exclusieve Economische Zone (EEZ).

Sinds Sea Shepherd de schepen traceerde zijn de Nisshin Maru en de harpoenschepen continu in beweging. Hierdoor ziet het ernaar uit dat ze nog geen tijd hebben gehad om walvissen te doden. Ze weten dat als ze vaart minderen of stoppen de Bob Barker van de situatie gebruikmaakt en aan ze vast zal kleven.

De Steve Irwin zal snel bijtanken in Fremantle en daarna terugkeren naar de Zuidelijke Oceaan. Hier zal het schip samen met de Bob Barker de illegale activiteiten van de Japanse walvisvloot in het walvisreservaat in het Australisch Antarctisch Territorium helpen voorkomen.

The Yushin Maru #3 sprays the Sea Shepherd small boat crew with their water cannons as they travel through French Antarctic waters. Photo: Carolina A. CastroDe Yushin Maru 3 bespuit de bemanning van een klein vaartuig van Sea Shepherd met waterkanonnen in Franse Antarctische wateren.
Foto: Carolina A. Castro
A Sea Shepherd small boat crew follows the Yushin Maru #3 at close range in French Antarctic waters. Photo: Carolina A. CastroEen klein vaartuig van Sea Shepherd zit de Yushin Maru 3 op de hielen in Franse Antarctische wateren.
Foto: Carolina A. Castro
Sea Shepherd small boat crew approaches the Shonan Maru #2De bemanning van een klein vaartuig van Sea Shepherd benadert de Shonan Maru 3.
 Foto: Sea Shepherd
The damaged Brigitte Bardot shadowed by the Shonan Maru #2De beschadigde Brigitte Bardot wordt gevolgd door de Shonan Maru 2.
 Foto: Sea Shepherd

The Yushin Maru #3 as seen from the Sea Shepherd small boat crew. Photo: Carolina A. CastroDe Yushin Maru 3 vanuit het oogpunt van de bemanning van Sea Shepherd.
Foto: Carolina A.  Castro

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: