O.R.C.A. FORCE

3 januari 2012

O.R.C.A. FORCE

Oceanic Research and Conservation Action Force - Actiegroep voor oceaanonderzoek – en bescherming

Laurens De Groot Sea Shepherd Conservation Society heeft O.R.C.A. FORCE nieuw leven ingeblazen en de Nederlander Laurens de Groot aangewezen als hoofd van deze internationale tak van Sea Shepherd, die activiteiten op het land zal uitvoeren. De taken van Laurens bestaan uit onderzoek naar en ingrijpen bij illegale  activiteiten die de oceanen en het zeeleven uitbuiten.

In tegenstelling tot de Sea Shepherd schepen kan O.R.C.A. FORCE opereren op het land,  tegen lagere kosten. Vorig jaar leidden Laurens en Steve Roest in Namibië een campagne van Sea Shepherd, waarbij zij de slachting van Namibische zeehonden onderzochten. Dit was een gevaarlijke en controversiële campagne, die een positieve wending kreeg toen Namibische overheidsfunctionarissen beide mannen in hun land uitnodigden om te praten over de mogelijkheden om illegale slachting van zeehonden te stoppen.

Laurens is een veteraan van vele Sea Shepherd campagnes in de Zuidelijke Oceaan en Namibië. Hij is politieagent geweest in Rotterdam en beoefent oosterse vechtsporten.
De leden van O.R.C.A. FORCE zullen getrainde inspecteurs zijn met vele vaardigheden op het gebied van o.a. infiltratie, documentatie en verzameling van bewijslast . Daarnaast zullen ze beschikken over de nieuwste technologische snufjes op het gebied van satellietbeelden, drones (onbemande verkenningsvliegtuigen) en internetresearch.

O.R.C.A FORCE rapporteert aan kapitein Paul Watson en Laurens de Groot heeft de vrijheid om zijn unit zelf te leiden. O.R.C.A. FORCE handelt overeenkomstig de reguliere inzetregels van Sea Shepherd; - het toebrengen van verwondingen is niet toegestaan en de unit werkt binnen de grenzen van de wet en in overeenstemming met het VN Handvest voor de Natuur.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: