Operatie Divine Wind update

30 december 2011

Operatie Divine Wind Update

31 december 2011 AWST (Australia Western Standard Time)

Brigitte Bardot departs from Fremantle, Australia on Dec 21, 2011Archieffoto: de Brigitte Bardot vertrekt uit
Fremantle, Australia op 21 dec 2011

De Steve Irwin en de Brigitte Bardot varen langzaam noordwaarts. De schepen worden geteisterd door een storm.

Paul Watson: “We houden de Brigitte Bardot goed in de gaten. De zee wordt wilder en de wind neemt toe. Hierdoor wordt er veel druk uitgeoefend op het beschadigde ponton van de Brigitte Bardot. Het lijkt erop dat we nog 24 uur in deze situatie zitten.

De bemanning van de Brigitte Bardot draagt voortdurend overlevingspakken. Er is een bericht geplaatst in de krant West Australian dat Sea Shepherd de Brigitte Bardot zou hebben achtergelaten op zee. Dit is een vals en misleidend bericht.” De Shonan Maru #2 , het beveiligingsschip van de Japanse overheid achtervolgt de Steve Irwin en de Brigitte Bardot nog steeds.

Het Sea Shepherd schip de Bob Barker blijft de Japanse vloot achtervolgen. Het kan wel 2 weken duren voordat de Steve Irwin weer deel kan nemen aan de achtervolging, maar vorig seizoen is de Bob Barker er ook in geslaagd de walvisjacht in haar eentje stil te leggen.

“Dit wordt geen succesvol jaar voor de walvisjagers” aldus Peter Hammarstedt, eerste officier van de Bob Barker. De walvisvloot is nog nooit zo laat aangekomen in het walvisreservaat. Ze hebben meer geld uitgegeven aan beveiliging tegen Sea Shepherd dan dat ze kunnen verdienen aan het jagen op walvissen. Wij blijven ze achtervolgen terwijl zij voor ons blijven vluchten. We zullen niet opgeven totdat ze het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan verlaten.”

Dit is het achtste jaar dat Sea Shepherd naar de Zuidelijke Oceaan is gekomen om in te grijpen bij de illegale walvisjacht. Paul Watson: “Vanaf het begin is het ons doel geweest om de Japanse vloot failliet te laten gaan, en daar zijn we succesvol in gebleken. Nu is het de uitdaging hen politiek te verslaan. Dat zal niet makkelijk zijn. De Japanse walvisvloot overleeft dankzij subsidies van de overheid, waarvan een groot deel dit jaar eigenlijk bestemd was voor de slachtoffers van de tsunami en aardbeving. De walvisjacht is inmiddels een veredeld liefdadigheidsproject geworden, gefinancierd door de overheid, dat alleen nog bestaat om extreem rechtse groeperingen in Japan tevreden te stellen. We hebben nu te maken met fanatiekelingen die walvissen willen doden om geen andere reden dan nationalistische trots.” 

Divine Wind
Bezoek onze website
Operatie Divine Wind
voor meer informatie
 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: