Update en oproep tot aktie van de Cove Guardians in Taiji, Japan

28 december 2011

Update en oproep tot aktie van de Cove Guardians in Taiji, Japan

 

Erwin and rescue dogsErwin en hulphonden

De Japanse openbare aanklager in het Wakayama Prefecture heeft een aanklacht ingediend tegen Nederlands staatsburger en Sea Shepherd vrijwilliger Erwin Vermeulen. De rechtszaak zal plaatsvinden in een openbare rechtbank.  Erwin wordt ervan beschuldigd een Japanse dolfijnentrainer van het Dolphin Resort Hotel te hebben geduwd. Erwin deed dit volgens hen tijdens het maken van foto’s van de verplaatsing van een gevangen dolfijn.  Als Erwin schuldig wordt bevonden, kan hij tot 2 jaar gevangenisstraf en een boete van 200,000 yen krijgen.

Om Erwin te kunnen verdedigen en hem vrij te krijgen, moet Sea Shepherd grote sommen geld uit het campagnebudget halen voor juridische bijstand. Het lijkt erop dat dit onderdeel is van de strategie van Japan.

Kapitein Paul Watson :

We hebben JOUW hulp nodig. Als elke Sea Shepherd supporter iets doneert voor het “Taiji Legal defense fund”, kunnen we niet alleen Erwin vrij krijgen, maar kunnen ook de Cove Guardians in Taiji blijven om de dolfijnenslachtingen te documenteren en deze te laten zien aan de rest van de wereld. Denk hier eens over na: Er zijn bijna 7 miljard mensen op deze wereld, en maar één daarvan zit momenteel in de cel omdat hij durfde op te staan tegen de slachting van deze intelligente zeezoogdieren. Ik doneer de eerste 100 dollar. Wie volgt? De Cove Guardians hebben jouw hulp meer dan ooit nodig. Als iedereen geeft wat hij of zij kan missen, hebben we de financiele middelen om op te staan tegen Japan en hun poging om Sea Shepherd te stoppen in het dwarsbomen van de dolfijnenslachtingen in Taiji.

De vastgestelde datum van de rechtszaak is 25 januari. Sea Shepherd heeft een geschikt advocatenkantoor ingehuurd. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Erwin goed verdedigd wordt.

 

Doneren via creditcard kan hier: https://my.seashepherd.org/NetCommunity/SSLPage.aspx?pid=492

Geen creditcard? Maak je bijdrage over op onderstaande bankrekening onder vermelding van: “Erwin Vermeulen’s defense” of “Taiji Legal Defense Fund”


Nederland:
Rek.nr. 44 09 38 643 t.n.v. Sea Shepherd Nederland
BIC/Swift: ABNANL2A
IBAN: NL30ABNA0440938643

 

België:
Rek. nr. : 363-0806818-12
 t.n.v. Sea Shepherd België
BIC/Swift: BBRUBEBB
IBAN: BE19 3630 8068 1812


 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: