Sea Shepherdschip ernstig beschadigd door plotselinge grote golf

28 december 2011

Sea Shepherdschip ernstig beschadigd door plotselinge grote golf

Steve Irwin antwoordt op noodoproep van de Brigitte Bardot

Brigitte BardotBrigitte Bardot in de Middellandse Zee. Foto:  Michelle McCarron

Terwijl ze de Japanse walvisvloot door de ruwe zee heen achtervolgde werd het schip Brigitte Bardot van Sea Shepherd getroffen door een huizenhoge golf, waardoor er een barst in de romp is ontstaan en een van de pontons zwaar beschadigd is geraakt.

Kapitein Paul Watson, aan boord van het Sea Shepherd vlaggenschip de Steve Irwin, meldt dat ze zich een weg proberen te banen door de ruwe zee om de Brigitte Bardot te bereiken, die zich ongeveer 390 kilometer ten zuidoosten bevindt. De verwachting is dat het 20 uur zal duren voordat ze het beschadigde schip zullen bereiken.

De Brigitte Bardot bevindt zich op 51 graden 42 minuten Zuid en 99 graden 21 minuten Oost, of 2400 kilometers zuidwest van Fremantle, West Australië.
Brigitte Bardot's kapitein Jonathan Miles Renecle uit Zuid-Afrika zat het Japanse fabrieksschip Nisshin Maru op de hielen in zes meter hoge golven toen een golf van bakboordzijde op het schip sloeg en een barst in de romp veroorzaakte. De barst wordt nog steeds groter, omdat de golven tegen het schip aan blijven slaan.

Kapitein Renecle is overtuigd dat het schip blijft drijven totdat de Steve Irwin hen bereikt. Aan boord van de Brigitte Bardot zijn 10 bemanningsleden: drie Britten, drie Amerikanen, een Australiër, een Canadees, een Belg en een Zuid-Afrikaan.
Het Sea Shepherd schip de Bob Barker zal de achtervolging van de walvisvloot voortzetten. De Steve Irwin zal de Brigitte Bardot assisteren. Eerst zullen de bemanningsleden in veiligheid worden gebracht en vervolgens zal het de Brigitte Bardot begeleiden naar Fremantle voor reparaties.

“Dit is teleurstellend, maar dit zijn vijandige zeeën en we zijn altijd voorbereid op situaties als deze”, zei kapitein Paul Watson vanaf de Steve Irwin. Op dit moment staat de veiligheid van mijn bemanning op de Brigitte Bardot voorop en we zijn van plan eerst de bemanning te bereiken en daarna te kijken wat we kunnen doen om het schip te redden.”

Kijk op deze website voor de vervolg verhalen en andere updates

Brigitte Bardot CrewBrigitte Bardot bemaninng, met kapitein Jonathan Renecle uiterst rechts – Foto: Simon Ager Brigitte Bardot and Steve Irwin

Brigitte Bardot en Steve Irwin tijdens de patrouilles op de Faeröer Eilanden gedurende Operatie Ferocious Isles

Eight meter swells Impact damage
Brigitte Bardot damage Brigitte Bardot damage
boven links: 2,5m golven; andere foto's: Onstane schade. Foto's: Simon Ager / Sea Shepherd

 

Divine Wind
Bezoek onze
Operation Divine Wind
website voor informatie over onze
"2011-12 Antarctic Whale Defense"
 Campagne
 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: