Sea Shepherd onderschept de Japanse walvisvloot met ‘drones’

24 december 2011

Sea Shepherd onderschept de Japanse walvisvloot met 'drones'

Japanse beveiligingsschepen zitten achter de Steve Irwin aan

Second Mate Peter Brown launches the drone from the Steve Irwin.Tweede officier Peter Brown lanceert de 'drone' vanaf de Steve Irwin.

Op Eerste Kerstdag heeft de bemanning van Sea Shepherd de Japanse walvisvloot onderschept. Dit gebeurde ongeveer 1600 kilometer ten noorden van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

Het Sea Shepherd schip de Steve Irwin heeft op 24 december met succes een onbemand luchtvaartuig, ook wel een ‘drone’ genoemd, ingezet om het Japanse fabrieksschip de Nisshin Maru te lokaliseren en te fotograferen. Zodra de achtervolging begon, kwamen drie Japanse harpoen/bewakingsschepen op de Steve Irwin af, om de Nisshin Maru te kunnen laten ontsnappen.

Deze keer zal de Japanse tactiek van het achtervolgen van de Steve Irwin en de Bob Barker echter niet werken, omdat zowel op de Steve Irwin als op de Bob Barker drones aanwezig zijn die de Nisshin Maru kunnen volgen en diens positie door kunnen geven aan de Sea Shepherd schepen.

"We kunnen honderden kilometers afzoeken met deze drones en ze hebben bewezen een waardevolle aanwinst te zijn voor deze campagne," zei kapitein Paul Watson aan boord van de Steve Irwin.

De drone genaamd Nicole Montecalvo werd aan de Steve Irwin geschonken door Bayshore Recycling uit New Jersey en Moran Office of Maritime and Port Security, ook uit New Jersey.

Kapitein Watson, die verslagen van vissers had ontvangen toen het Japanse schip door de Straat van Lombok voer, wachtte ten zuiden van de Straat, op een afstand van 500 zeemijl voor de zuidwestkust van West-Australië. Sea Shepherd heeft de walvisvaarders onderschept op 37 graden zuiderbreedte, ver boven het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan..

Eleanor Lister – Quarter Master on the Steve Irwin – British Citizen from JerseyEleanor Lister  – kwartiermeester aan boord van de Steve Irwin – Britse inwoner van Jersey“"De komende 1000 zeemijlen zullen we ze achternajagen", aldus kwartiermeester Eleanor Lister uit Jersey (Verenigd Koninkrijk).

Omdat de Steve Irwin drie van de Japanse schepen bezighoudt, blijft de Bob Barker verschoond van achtervolging en is de Brigitte Bardot beschikbaar om het fabrieksschip te volgen, aangezien haar snelheid hoger is dan die van de harpoenschepen.

De bemanning van Sea Shepherd heeft de Japanse walvisvloot gevonden voordat er één enkele walvis is gedood.

"Dit gaat een lange, moeilijke achtervolging worden, van hier tot aan de kust van Antarctica," aldus kapitein Watson. "Maar dankzij deze drones hebben we nu een voordeel dat we nooit eerder hadden: ogen in de lucht!"

Achtergrondinformatie over de drone van de Steve Irwin:

Bayshore Recycling streeft naar het beschermen en behouden van de natuur.

De drone Nicole Montecalvo helpt Sea Shepherd bij het beschermen van oceaandieren wereldwijd. Woodbridge NJ Bayshore Recycling Corp. (BRC) streeft er niet alleen naar natuurlijke hulpbronnen te beschermen door te recyclen, maar moedigt ook iedereen aan om te helpen bij de bescherming van bedreigde diersoorten. Om dit te bewerkstelligen en aan te moedigen, doneerden de eigenaren van BRC pas geleden een lange-afstands drone, uitgerust met camera’s en opsporingsapparatuur, aan de Sea Shepherd Conservation Society (SSCS).

SSCS is een internationale non-profit organisatie, die directe actie voert om het leven in zee te beschermen. SSCS had een aanvullend luchtvaartuig nodig voor haar vloot, om haar mogelijkheden uit te breiden en honderden kilometers méér af te zoeken met elke gemaakte vlucht en zo walvisjagers en andere illegale stropers te vinden en vast te leggen. De drone zal ook helpen bij het beschermen van de vloot en haar bemanning en hen waarschuwen voor mogelijke gevaren, als hun helikopter wellicht niet beschikbaar is. De drone werd gemaakt en ontwikkeld door het team van de Moran Office of Maritime and Port Security (MOMPS), die ook verscheidene andere technologieën hebben ontwikkeld en ter beschikking hebben gesteld, die bij de vorige campagne “Operatie No Compromise” werden gebruikt. Dat was de meest succesvolle walviscampagne van de organisatie tot nu toe.

Een lange-afstands drone is een onbemand luchtvaartuig, dat geen menselijke besturing nodig heeft en zowel onafhankelijk kan vliegen als op afstand kan worden bestuurd. De drone met de naam Nicole Montecalvo heeft geholpen bij het opsporen van de Japanse walvisvloot in de Zuidelijke Oceaan en heeft voorheen geholpen bij operaties tegen de stroperij op blauwvintonijn voor de kust van Libië. De drone werd aan boord van de Steve Irwin bezorgd door de veiligheidsofficier van het vaartuig gedurende de reis naar Antarctica, tijdens de zoektocht naar het Japanse vlaggenschip, de Nisshin Maru. BRC onderstreept hoe belangrijk het behoud van de natuurlijke leefomgevingen op onze planeet is. Of het nu gaat om het behoud van natuurlijke hulpbronnen, het besparen van energie, het beschermen van bedreigde dieren of het recyclen van huishoudelijk afval – Bayshore gaat de uitdaging aan. Samen zullen BRC en SSCS vechten voor het behoud van de oceaan en haar kwetsbare inwoners.

BRC gelooft in het bewaren van ruimte voor afvalstortingen voor komende generaties en werkt aan het hergebruik van materialen door recycling en duurzame praktijken. Als de verbouwingen zijn afgerond zal Bayshore 100% groene bedrijven beheren, aangedreven door 100% groene energie. Bayshore beheert momenteel vijf verschillende recyclingsbedrijven in Woodbridge Township, New Jersey, waarmee het bedrijf een van de meest innovatieve en alomtegenwoordige maatschappijen is in het noordoosten van de VS. Bezoek de website www.bayshorerecycling.com voor meer informatie.

Captain Paul Watson, Sea Shepherd pilot Chris Aultman and Sea Shepherd Security Officer Jeffrey Milstein with the drone in the hanger of the Steve Irwin. Photo: Barbara VeigaKapitein Paul Watson, Sea Shepherd piloot Chris Aultman en Sea Shepherd beveiligingsofficier Jeffrey Milstein met de drone in de hangar van de Steve Irwin. Foto: Barbara Veiga The Nisshin Maru as seen from the drone on December 24th, 2011De Nisshin Maru gezien vanaf de drone op 24 december 2011

Moran Office of Maritime and Port Security (MOMPS) is een particuliere maritieme beveiligingsmaatschappij, die zich bezighoudt met het beveiligen van 361 Amerikaanse havens. Hun missie behelst onder meer het assisteren bij de naleving van internationale maritieme richtlijnen, het voldoen aan de visserijwetten en het helpen voorkomen van terrorisme en piraterij overal ter wereld. Hun aanpak levert unieke oplossingen door maritieme experts met veel ervaring die altijd ter plaatse zijn en klaar staan om de handen uit de mouwen te steken. Bezoek  www.momps.com voor meer informatie.

De Sea Shepherd Conservation Society (SSCS) is een internationale non-profit organisatie, die zich inzet voor het leven in zee. Haar missie is het beëindigen van de vernietiging van leefomgevingen en afslachting van zeedieren in de wereldzeeën om zo ecosystemen en diersoorten te behouden en te beschermen. Sea Shepherd gebruikt innovatieve en directe tactieken om te onderzoeken, vast te leggen en waar nodig in te grijpen om illegale praktijken op zee bloot te leggen en te lijf te gaan. Bezoek www.seashepherd.org voor meer informatie.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: