Japanse politie overvalt Cove Guardians

18 december 2011

Japanse politie overvalt Cove Guardians

Cove GuardiansCove Guardians

Twintig politie-officieren van de prefectuur Wakayama zijn het Charmant Hotel in de buurt van Taiji (Japan), waar de baaiwachters verblijven, binnengevallen. Gewapend met een huiszoekingsbevel nam de politie computers, telefoons, hard-drives, foto’s, camera’s en alles wat ze verdacht vonden, in beslag.

Er werd geen reden gegeven voor de inval en de Cove Guardians zijn erg voorzichtig geweest geen lokale wetten te overtreden.

De overval volgde op de aanhouding van Cove Guardian Erwin Vermeulen, die aangeklaagd werd voor mishandeling op beschuldiging van een medewerker van het Dolphin Resort Hotel. Erwin probeerde een transport van dolfijnen vanuit de zee naar bassins in het vakantieoord te filmen. De medewerker beweert dat Erwin hem geduwd heeft. Er waren geen andere getuigen voor deze beschuldiging.

In schril contrast hiermee staat het incident waarbij twee vrouwelijke Cove Guardians aangevallen werden door een visser, waarna de visser werd ondervraagd en vrijgelaten, ondanks gefilmd bewijs van de aanval.

Op het moment worden de Cove Guardians Scott, Melissa en Ron, evenals Heather van Save Japan Dolphins, incommunicado vastgehouden. Nicole MacLaughlan kon ons hiervan op de hoogte brengen omdat zij het hotel net verliet om naar Osaka te gaan op het moment dat de politie de inval begon.

Het lijkt erop dat de politie uit frustratie en wanhoop hardhandig optreedt tegen de goep die geen enkele overtreding begaan heeft en zich strikt houdt aan de Japanse wet.

Sea Shepherd wacht gespannen op het bericht van de vrijlating van de Cove Guardians. Horen wij niets, dan moet aangenomen worden dat zij opgesloten zijn in de gevangenis van Shingu.

UPDATE:

Tijdens de inval in het hotel werd geen enkele Cove Guardian gearresteerd, maar al hun laptops, camera's en telefoons werden, zonder opgave van reden, in beslag genomen. De Cove Guardians zijn bestolen en kunnen de gruwelen van Taiji niet meer vastleggen. Dit is een wanhoopsdaad, een poging het vrije woord de mond te snoeren en de vreselijke dolfijnenslachting in de baai te verdoezelen. Nu, meer dan ooit, hebben de Cove Guardians ter plekke meer vrijwilligers nodig om de moordenaars met hun aanwezigheid te confronteren.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: