Cellist Michael Goldschlager vult de Raad van Advies van Sea Shepherd aan

12 december 2011

Cellist Michael Goldschlager vult de Raad van Advies van Sea Shepherd aan

Cellist Michael Goldschlager plays his cello on the bow of the Bob Barker in Hobart. Photo: Carolina A. CastroCellist Michael Goldschlager speelt zijn cello op de boeg van de Bob Barker in Hobart.
Foto: Carolina A. Castro

De kapitein en de bemanning van Sea Shepherds schip M/Y Bob Barker werden getrakteerd op een heel special kado tijdens hun laatste weekend in de haven voordat ze naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan vertrokken voor Operatie Divine Wind. Cellist Michael Goldschlager, die momenteel in Hobart optreedt met het Tasmaanse Symfonisch Orkest, kwam langs op de Bob Barker en speelde Johann Sebastian Bach’s suites voor cello. Sea Shepherd supporters konden naar de prachtige uitvoering van Michael luisteren terwijl ze het schip bezochten. Niet veel mensen zullen zich gerealiseerd hebben dat ze naar hetzelfde instrument luisterden dat ook voor Marie Antoinette speelde aan het Hof van Lodewijk de XVI.

De kapitein van de Bob Barker, Alex Cornelissen, is erg blij dat Michael de uitnodiging geaccepteerd heeft om toe te treden tot de prestigieuze Raad van Advies van Sea Shepherd. Zijn muzikale prestaties zijn fenomenaal; Michael heeft gespeeld voor het orkest van St. Luke's, de New York City Opera, het New York City Ballet, het West Australian Symphony Orchestra, het Australian Chamber Orchestra, en het Sydney Symphony Orchestra, om er maar een paar te noemen. Michael is bekend om zijn optredens als hoofd-cellist, evenals als concertsolist op muziekfestivals over de hele wereld. Hij was ook de cellist van het Macquarie Trio.

Het beeld en geluid van Michael die speelt op de boeg van de Bob Barker zal de bemanning bijblijven als ze naar het zuiden varen door de Roaring Forties. Als de  golven hard neerkomen op de boeg van het schip, zal de bemanning luisteren naar Bach, en zich de walvissen herinneren die zijn omgekomen door het meedogenloze geweld van de Japanse walvisstropers.

"Michael liet een opname van zijn werk als wereldbefaamde cellist achter. Ik ben het eens met zijn woorden dat het ons vrede zal brengen in tijden van turbulentie – want turbulente wateren zullen we zeker tegenkomen als we opnieuw met onze schepen de gevarenzone binnenvaren", zei kapitein Alex Cornelissen.

Cellist Michael Goldschlager with crew members of the Bob Barker in Hobart. Photo: Carolina A. CastroCellist Michael Goldschlager met bemanningsleden van de Bob Barker in Hobart. Foto: Carolina A. Castro

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: