Japan ontketent een tsunami van mankracht tegen Sea Shepherd

9 december 2011

Japan ontketent een tsunami van mankracht tegen Sea Shepherd 

File photo: Japanese Coast Guard personnel hurl flash bang grenades during Operation Migaloo in 2008Archief foto: Japanse  kustbewakers smijten stungranaten tijdens Operatie Migaloo in 2008

Bewapende beveiligingsschepen, huurlingen, kustwachtofficieren, grote PR-bedrijven en advocaten!

Met dertig miljoen dollar koop je veel invloed en kan je enorme druk uitoefenen bij het verdedigen van een illegale activiteit.

In een daad van wanhoop zijn de Japanse walvisvaarders, gewapend met een oorlogskas van ongeveer 30 miljoen Amerikaanse dollars, aan hen toegewezen door de Japanse overheid uit het tsunami hulpfonds, heel wat mankracht aan het toevoegen aan hun inspanningen om de schepen van Sea Shepherd ervan te weerhouden walvissen te redden dit seizoen.

De meeste recente zet van de Japanse walvisvaarders is het indienen van een rechtszaak bij een Amerikaanse rechtbank om Sea Shepherd te verbieden in te grijpen tegen de illegale Japanse walvisvaart. Sea Shepherd verwerpt deze zaak als frivool en niets meer dan een poging van de walvisvaarders om een procesvoering als wapen tegen Sea Shepherd te gebruiken.

 “We hebben deze ronde al gewonnen”, zei kapitein Paul Watson. “Vorig seizoen hebben we de walvisvaarders verslagen en hebben we ze vernederd naar huis gestuurd nadat ze slechts 17% van hun quotum hadden gevangen. Dit jaar zal het lastiger worden. Met dertig miljoen dollar koop je veel invloed en we verwachten een grote hoeveelheid intimidatie en bureaucratische obstakels van Japan en van de regeringen, rechtbanken en media die zij kunnen beïnvloeden.

“We vertrekken nu voor het achtste jaar om de walvisstropers van het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan tegen te houden, en het zal een lastig seizoen worden en de meest gevaarlijke campagne tot nu toe”.

Sea Shepherd is niet afgeschrikt door deze laatste nieuwe poging om ons te stoppen via de Amerikaanse rechtbanken.
"Dit lijkt mij een frivole rechtszaak," zei kapitein Watson. "We hebben beelden van de Japanse walvisjagers die een van onze schepen vernietigen, onze schepen rammen, onze bemanning overvaren, op ons vuren, concussie-granaten gooien, akoestische wapens inzetten, ons raken met waterkanonnen en bamboe speren en ze klagen ons aan omdat ze ons beschuldigen van geweld tegen hen. We hebben hen niet geramd en we hebben geen enkele verwonding veroorzaakt, noch zijn we beschuldigd van een misdaad of zelfs maar door iemand berispt voor onze acties. We hebben aan elk onderzoek medewerking verleend. Zij hebben dat niet gedaan. Dit is gewoon een geval waarin ze de rechter gebruiken om ons lastig te vallen. Ik geloof niet dat ze een zaak hebben en ik betwijfel of een Amerikaanse rechtbank dit serieus zal nemen. In tegenstelling tot Japan, doen de rechtbanken in de Verenigde Staten niet automatisch wat de overheid eist dat ze doen. "

Sea Shepherd heeft wel wat beters te doen dan afgeleid te worden door rechtszaken. "Onze hele focus voor de komende drie maanden zal gericht zijn op het voorkomen van de meedogenloze en illegale slachting van walvissen in het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan ", zei kapitein Watson. "We zullen niet worden afgeschrikt door geweld, door rechtszaken, door bureaucraten, door de critici of door welke overheid dan ook. Wij handelen zonder geweld binnen de grenzen van de wet en we redden walvissen in een walvisreservaat van een criminele operatie. "

Al deze mankracht is gewoon de laatste snik van een stervende, ecologisch destructieve en meedogenloze industrie. Sea Shepherd zal de walvissen in de Zuidelijke Oceaan nooit in de steek laten, hoe hardhandig de Japanse walvisjagers ook worden. De enige manier waarop ze ons zullen stoppen is ons te doden en misschien zijn ze wanhopig genoeg om dat te doen. "

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: