Installatie van AIS door Sea Shepherd Galapagos afgerond

19 october 2011

Installatie van AIS door Sea Shepherd Galapagos afgerond

Sea Shepherd Galapagos thanks the Dutch Postcode Lottery.Sea Shepherd Galapagos bedankt de Nationale Postcode Loterij.Met de installatie van de laatste zes overgebleven repeater-zendstations op strategische locaties verspreid over de Galapagos Eilanden heeft Sea Shepherd Galapagos de bouw afgerond van de infrastructuur voor het Automatische Identificatie Systeem (AIS).

Dankzij de assistentie van zowel het schip de Sierra Negra van het nationale park, als het gebruik van een helikopter, die speciaal voor deze opdracht door Sea Shepherd gehuurd was, is er een veertiendaagse reis door het Galapagos National Park (GNP) afgerond. Gedurende de reis zijn afgelegen en compleet ontoegankelijke locaties gekozen als ideale plek voor de installatie van de repeaters.

Om ervoor te zorgen dat de AIS-masten signalen oppikken van de schepen is een hoger gelegen locatie ideaal. Daarom zijn alle repeaterstations gebouwd bovenop vulkanen, waarvan sommige nog steeds actief zijn. Het risico van het kwijtraken van een station door ‘lavaschade’ wordt goed gecompenseerd door het voordeel dat we hebben door de hogere locatie. De ontoegankelijkheid geeft bovendien bescherming tegen mogelijk vandalisme.

The Sierra Negra and their helicopter at Wolf Island.De Sierra Negra en de helikopter bij Wolf Island.“Dit hadden we gewoonweg niet voor elkaar gekregen zonder de hulp van de helikopter. Deze apparatuur kan niet vervoerd worden over de stukken afgekoelde lava, helemaal naar de toppen van de vulkanen, zonder dat we bereid zijn om onderweg wat mensenlevens op te offeren. Logistiek gezien zijn de Galapagos een nachtmerrie en Sea Shepherd heeft er het uiterste van gevergd”, vertelt projectmanager Marcel Wensveen.

Alle stations zijn voorzien van zonnepanelen en accu-opslag en kunnen gedurende minimaal tien jaar zelfstandig werken, totdat de accu’s vervangen moeten worden. Het hoofdstation was al gebouwd voordat de zendstations gebouwd werden, zodat de Galapagos National Park Service (GNPS) alle scheepvaartbewegingen van schepen die reeds zijn uitgerust met een AIS-apparaat, nu kan volgen. Binnenkort zullen we starten met het aanbrengen van de AIS-apparaten op de resterende schepen die binnen het Galapagos Maritiem Reservaat (GMR) opereren.

Tijdens de bouw van de stations gebruikten we de helikopter om afvalmateriaal te verwijderen van de bouwplaatsen. Deze materialen werden tijdens andere projecten weggegooid, maar konden eerder door de ontoegankelijkheid niet worden verwijderd.

Het AIS-project is mogelijk gemaakt dankzij een genereuze donatie van de Nationale Postcode Loterij. Het geeft lokale autoriteiten een krachtig instrument tegen stroperij en bevordert de operationele effectiviteit. Sea Shepherd is ervan overtuigd dat dit niet één, maar meerdere stappen voorwaarts is naar de bescherming van deze unieke, maar kwetsbare plek op aarde.

Repeater station on Pinta Island.Repeaterstation op Pinta eiland. Repeater station on Floreana Island (to the left of the navy tower).Repeaterstation op Floreana eiland (links van de marinemast)
Repeater station on Wolf Island.Repeaterstation op Wolf eiland. Repeater station on Volcan Wolf on Isabela Island.Zendstation op de vulkaan Wolf op Isabela eiland.
Repeater station on Cerro Azul on Isabela Island.Repeaterstation op Cerro Azul op Isabela eiland. Repeater station on Santiago Island.Repeaterstation op Santiago eiland.

Alle foto's: Tim Watters/Sea Shepherd

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: