Hoka Hey! Groen licht voor Sea Shepherds Operatie Divine Wind

30 september 2011

Hoka Hey! Groen licht voor Sea Shepherds Operatie Divine Wind

Photo: Gary StokesFoto: Gary Stokes

Dit zal het seizoen worden waarin de toekomst van de walvissen van het reservaat in de Zuidelijke Oceaan duidelijk zal worden.Het Asahi Nieuws in Japan heeft bevestigd dat de Japanse walvisvloot zal terugkeren naar het walvisreservaat in de Zuidelijke Oceaan.

Omwille van politieke of economische redenen heeft het voor de Japanse vloot weinig zin om terug te keren naar de kust van Antarctica. Hun motivatie is dan ook veranderd van het jagen op walvissen, naar het weigeren zich over te geven aan de Sea Shepherd Conservation Society.

De Japanse regering heeft beweerd dat toegeven aan de druk van Sea Shepherd niet in het nationale belang van Japan is.  Daarom heeft de Japanse regering 27 miljoen Australische dollars (meer als 20 miljoen euro) toegewezen om de beveiliging van de Japanse walvisvloot te intensiveren. Met nu al zo’n 200 miljoen dollar aan schuld zal de Japanse walvisvloot een aanhoudende economische last voor het Japanse volk zijn.

”Het is een belediging ten opzichte van alle anti-walvisvangst naties die zo genereus zijn geweest jegens de slachtoffers van de aardbeving en de tsunami”, aldus kapitein Paul Watson. “Ze hebben buitenlandse hulp aanvaard om de slachtoffers van die tragische gebeurtenis te helpen, maar verschuiven nu de fondsen om de illegale en walgelijke slachtpartijen van weerloze walvissen in het reservaat van de Zuidelijke Oceaan voort te kunnen zetten. Het lijkt er op dat ze nu geobsedeerd zijn met het vermoorden van de walvissen, niet omdat ze ze nodig hebben, en niet voor de winst, maar omdat ze geloven dat ze er het recht toe hebben te doen wat ze maar willen en te doden wat ze maar willen binnen een gevestigd walvisreservaat. Alleen maar in het belang van het verdedigen van hun misplaatste eer. Dit is een schande en een klap in het gezicht van iedereen die hen heeft geholpen in tijden van nood.”

Sea Shepherd zal begin december voor de inmiddels 8ste Antarctische walviscampagne naar die afgelegen wateren terugkeren, met een nog sterkere vloot om daar de walvissen te beschermen. “ Ze zullen ons moeten doden om ons te kunnen stoppen”, aldus kapitein Watson. “ Zijn de Japanners er klaar voor om de levens te nemen van mensen die deze verschrikkelijke en illegale slachtpartij van bedreigde diersoorten tegengaan? Als dat het geval is, dan is mijn antwoord naar de Japanse regering “hoka hey” (Lakota voor: dit is een goede dag om te sterven), en we zullen alles riskeren om deze invasie van arrogante hebzucht in de wateren van een gevestigd walvisreservaat  te stoppen.” Operatie Divine Wind zal meer dan 100 vrijwilligers naar de Zuidelijke Oceaan sturen om daar de walvissen te beschermen.

 “ Als wij hen niet stoppen wie doet het dan wel?” zegt Peter Hammerstedt uit Zweden, de eerste officier van de Bob Barker. “Onze intentie is om ze te stoppen en we zullen ze stoppen -- dat is een belofte.” Operatie Divine Wind zal daarmee het achtste jaar markeren dat Sea Shepherd schepen stuurt naar de kusten van Antarctica om de winst van de Japanse walvisvloot te doen kelderen. Ieder jaar is Sea Shepherd sterker en effectiever geworden, waarbij alleen al in de laatste campagne Operatie no Compromise meer dan 800 walvissen zijn gered.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: