Sea Shepherd blijft de Namibische zeehonden verdedigen

23 september 2011

Sea Shepherd blijft de Namibische zeehonden verdedigen

Letter from the Ombudsman to presentersBrief van de ombudsman
(klik om te bekijken)

Sea Shepherd Conservation Society heeft eerder vandaag een officiële brief ontvangen van de Namibische ombudsman, John Walters. Op 20 september vertelde Walters aan belanghebbenden bij het zeehondenjachtdebat in Windhoek, Namibië, dat hij wel een jaar nodig zou hebben om tot een conclusie en aanbeveling voor de regering te komen, op basis van het bewijs dat op de vergadering werd gepresenteerd.

In zijn officiële brief bevestigde Walters: “Ik voorzie onder de omstandigheden dat mijn verslag niet voor begin 2012 klaar zal zijn”, waarmee hij eigenlijk bevestigde dat de zeehondenjacht van volgend jaar gewoon doorgaat volgens plan.

“Op de vergadering voor belanghebbenden werd afdoende bewezen dat de zeehondenjacht  illegaal is en zowel nationale als internationale wetten schendt aangaande de behandeling van deze bedreigde zeedieren”, zei Sea Shepherd directeur Steve Roest. “Als het brute knuppelen en mishandelen doorgaat in 2012 zal Sea Shepherd terugkeren naar Namibië om daar campagne te voeren. Wij zullen proberen in te grijpen bij de illegale afslachting van de bedreigde Kaapse pelsrobbenpups, die beschermd worden onder de Conventie van Internationale Handel in Bedreigde Diersoorten (CITES), bijlage II. Sea Shepherd zal ook alle mogelijke media aanspreken om deze wanstaltige misdaad tegen de natuur onder de aandacht te brengen. Het is absoluut onacceptabel dat welke regering dan ook haar eigen wetgeving mag negeren, tegen haar inwoners en internationale partners mag liegen en duidelijk omschreven internationale wetten mag schenden, die zij zelf heeft goedgekeurd en ondertekend.”

Sea Shepherd en andere belanghebbenden, waaronder Seal Alert South Africa, South African Seal Saving Initiative (SASSI), het International Fund for Animal Welfare (IFAW) en Seals of Nam, zullen verenigd blijven vechten voor de zeehonden van Namibië. Niet alleen staat de Kaapse pelsrob op de CITES-lijst en worden de dieren beschermd door CITES bijlage II, ook verbiedt de Namibische wetgeving het herhaaldelijk doodknuppelen, martelen of lastig vallen van alle dieren – waaronder zeehonden. Ondanks de wet staat Namibië nog steeds de grootste massaslachting van zeedieren op de planeet toe. Sea Shepherd zal zich niet terugtrekken tot deze massale slachting van weerloze wezens wordt beëindigd.

 

Evenementen:

4, 5 en 6 augustus
Lisse
23 & 24 juni
Groningen

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: