Het water kleurt rood: tientallen grienden zijn lafhartig vermoord op de Faeröer eilanden

3 september 2011

Het water kleurt rood: tientallen grienden zijn lafhartig vermoord op de Faeröer eilanden

 

Pilot whales slaughtered in the Faeroes in 2010, photo: Sofia JonssonAfgeslachte grienden op de Faeröer in 2010
foto: Sofia Jonsson

Vandaag rond het middaguur zijn tussen de vijftig en honderd weerloze grienden een fjord bij Vestmanna op de Faeröer eilanden ingedreven en elk volwassen mannetje, vrouwtje en kalf is er barbaars afgeslacht in een orgie van bloed dat de wateren dieprood kleurde.

Deze schaamteloze afschuwelijkheid vond plaats nét nadat Sea Shepherd uit de Faeröer eilanden vertrokken was, nadat er met succes meerdere maanden elk bloedvergieten voorkomen werd tijdens Operatie Ferocious Isles de campagne ter verdediging van de grienden. Door budgettaire beperkingen kon Sea Shepherd maar twee maanden doorbrengen in de Faeröer eilanden. Gedurende de campagne is geen enkele walvis gedood.

Tijdens de maanden juli en augustus 2011 toen de Sea Shepherd schepen Steve Irwin en de Brigitte Bardot in de buurt waren, gaf de politie de plaatselijke gemeenschappen het advies geen walvissen te doden. Men schat dat in juli en augustus vorig jaar 668 grienden omgebracht zijn op de Faeröer eilanden. Vergelijk dat met geen enkele moord in juli en augustus dit jaar, dank zij de aanwezigheid van Sea Shepherd.

 “Ik vind dat de walvisjagers uit de Faeröer eilanden ronduit lafbekken zijn”, zei kapitein Paul Watson. “Toen wij daar waren hebben zij geen enkele walvis gedood. Ze wachtten, wetend dat wij ééns moesten vertrekken en binnen een week na ons vertrek hebben zij hun gruwelijke en barbaarse ritueel van wrede en verschrikkelijke afslachting hervat. Ik heb maar één woord om deze moordenaars te beschrijven en dat is – lafaards.”

De moorden van vandaag hebben het nut bewezen van de aanwezigheid en de taktieken van Sea Shepherd op de Faeröer eilanden deze zomer. Het is zonneklaar dat als de schepen en de bemanning van Sea Shepherd de afgelopen twee maanden niet op de eilanden waren geweest, er zeer waarschijnlijk honderden grienden waren afgeslacht.

“Zij zullen nu aan hun met kwik vergiftigde maaltijd van walvisvlees en blubber zitten en gniffelen en opscheppen over de levens die zij zo gruwelijk beëindigd hebben,” zei chefkok en bemanningslid Laura Dakin uit Australië. “Het is zo eenvoudig om de weerlozen, babies en moeders, te doden, zo gemakkelijk om wezens die niet kunnen terugvechten, af te slachten. Deze mannen zijn zielige lafaards.”

Sea Shepherd is van plan volgend jaar in de zomer van 2012 terug te gaan naar de Faeröer eilanden om opnieuw op patrouille te gaan om de weerlozen te verdedigen.

 

Evenementen:

28 mei
Hilversum
17 & 18 juni
Vorden
23 & 24 juni
Ysselstein

Sites werldwijd:

Australië België Canada Chili Duitsland Europa Frankrijk Galápagos Global Hongarije Italië Nieuw Zeeland Spanje Verenigd Koninkrijk Verenigde Staten Zwitserland

Top Tweets:


Andere vertalingen:


Fiscaal Voordeel:

ANBI Logo

Onze partner: